Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’lı Kaymakam’a önemli görev

Mardin Derik'teki makamında şehit edilen merhum Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün yerine gönüllü olarak atanan Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığına getirildi.

Mardin Derik'teki makamında şehit

Haber: İbrahim Gürler 

İçişleri Bakanlığı, 2020 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 427 mülki idare amirinin görev yerlerinin, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi. Mardin’de 5 kaymakam ve bir vali yardımcısının görev yeri değişti.

Yapılan değişiklikler kapsamında Derik Kaymakamı Hakan Kafkas ile Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar ise terfi ettirilerek İçişleri Bakanlığı bünyesinde önemli görevlere terfi getirildiler.

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün yerine Derik Kaymakamlığına atandıktan sonra ilçeye gönüllü olarak atanan Derik’te 4 yıla yıla aşkın süredir sürdürmekte olduğu kaymakamlık görevinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı’nca ikinci kez belediye başkan vekili olarak görevlendirilen Kafkas, Derik’e vatandaş odaklı hizmet belediyeciliğin yanında vatandaşa dokunan sosyal belediyeciliği’nde en güzel örneklerinin sergileyerek İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığına getirildi.

Derikli vatandaşları merkeze koyan hizmet anlayışından hareketle ilçenin marka değerine katkıda bulunacak önemli projelere imza atan Kaymakam Kafkas, görev süreci içerisinde; ilçe merkezi – kırsal mahalle farkı gözetmek sizin bütün ilçe halkının talepleri doğrultusunda hizmetlerini sürdürmenin gayreti ile vatandaş memnuniyetini esas alan hizmet anlayışından hareketle mahalle muhtarları ve ilçenin ileri gelenleri ve kanaat önderleriyle yapılan istişareler çerçevesinde yapılan hizmetlere yön vermesiyle dikkat çekti.

Derik’ın cadde ve sokaklarında bulduğu ilk fırsatta vatandaşla kucaklaşmayı, ilçe halkının sorun ve sıkıntılarını dinlemekten geri kalmayan Kaymakam Kafkas, ilk kayyum döneminde temelini attığı belediye hizmet binasına İkinci kayyumluk görevlendirmesinde görev yapmış oldu. Derik ilçesine yakışır şekilde belediye hizmet binası ve Derik Hükümet Konağı Projelerini başlatıp, tamamlayan “kaymakam” olarak adını yazdırmayı başaran Kaymakam Kafkas, Derik belediyesi garajı, hayvan pazarı ile yapımında sona yaklaşılan Derik Tabiat Parkı Projesi’nin yanında ilçeye kazandırdığı 3 bin kişinin aynı anda ibadet yapabileceği merkez camisini de kazandırdı, Derik’te cadde ve sokak sağlıklaştırması çalışmasıyla ilçenin çehresini değiştirdi.

Merhum Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün Derik Zeytiniyle ilgili hayalini ve vasiyetini de yerine getiren Kaymakam Kafkas, Londra’da Dünya’nın en kaliteli zeytin yağı seçilerek bir dünya markası olarak tescillenen Derik Zeytin’i ve zeytin yağının markalaşması ve endüstriyel anlamda bir marka olarak da tanıtılıp, yatırıma dönüştürülmesi projesine de öncülük eden isim olmuş oldu.

Derik’teki görevi süreci içerisinde yaptığı çalışmalar, vatandaşın bizzatihi içerisinde olduğu istişare mekanizmasını harekete geçirerek insan odaklı uygulamalarıyla halkın gönlünde yer edinmeyi başaran Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, İçişleri Bakanlığı, 2020 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Bakanlık bünyesinde önemli bir görev olan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığına getirilerek terfi etmiş oldu.

Öte yandan yayımlanan kararname kapsamında; Derik kaymakamlığına ise Erzincan’ İliç ilçe kaymakamı Hicabi Aytimur getirildi.