Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hasta kadın 5 saatlik çalışma sonucu hastaneye kaldırıldı

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde yolu kar ve tipi nedeniyle kapanan köyde hastalanan Melek Ciboğlu, İl Özel İdaresi karla mücadele ve 112 Acil Servis ekiplerinin 5 saatlik çalışma sonucu hastaneye kaldırıldı.

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde yolu

İbrahim GÜRLER

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine saat 04:00 sıralarında gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, yoğun kar yağışından dolayı yolu ulaşıma kapanan Refahiye Yeniyurt Köyünde kronik rahatlığı bulunan Melek Ciboğlu’nu (65) paletli ambulans ile 5 saat süren bir çalışmanın ardından Refahiye Devlet Hastanesine kaldırdı.

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Yeniyurt Köyünde yaşayan ve aniden rahatsızlanan Melek Ciboğlu (65) yakınları 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi.  Yapılan İhbarın ardından kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köye ambulansla gidemeyen sağlık görevlileri, İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istedi.

5 SAATLİK ÇALIŞMA

 Yoğun kar yağışından ve tipiden dolayı türü bir çok noktalarda kar kalınlığının 1 metreye kadar ulaşıldığı bölgeye giden ekipler, yaklaşık 5 saatlik çalışma sonucu köy yolunu ulaşıma açtı. Köye paletli ambulansla ulaşan sağlık görevlileri, hasta Ciboğlu’a ilk müdahaleyi evinde yaptı. Ekipler daha sonra hasta kadını Dr. Fahrettin Uğur Refahiye Devlet Hastanesine kaldırdı. Sağlık durumu iyi olan Ciboğlu, karla mücadelece ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

ERZİNCAN’DA 226 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle 226 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan merkez ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Erzincan Merkez de 20, Çayırlı’da 15, İliç’te 28, Kemah’ta 27, Kemaliye’de 10, Otlukbeli’nde 6, Refahiye’de 60, Tercan’da 50 ve Üzümlü’de 10 olmak üzere toplam 226 kapalı köy yolunun ulaşıma açılması için 8 ekip, 12 greyder, 12 kepçe ve 5 bıçaklı kamyon ile çalışmalarını sürdürüyor.