Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk Sefer Başlıyor

Dünyanın en güzel ilk 4 tren rotası arasında gösterilen Doğu Ekspresi rotası artık ''turistik'' oluyor. Turistik Doğu Ekspresi treni ilk yolculuğu 29 Mayıs'ta Ankara'dan Kars'a hareket edecek. Tren gidiş ve dönüşte 5 ayrı istasyonda uzun süre duracak, tarihi ve turistik gezi yapılması mümkün olacak.

Dünyanın en güzel ilk

Haber: İbrahim Gürler 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Doğu Ekspresi’ne olan ilgiyi artırmak için yaptığı çalışmalar, yolculukların sosyal medyada çok paylaşılması, sıra dışı tatil seçeneği olarak görülmesi ve tur operatörleriyle yapılan iş birliğinin de etkisiyle söz konusu seyahat rotasına talep her geçen gün artıyor.

Yoğun talep üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un girişimleriyle dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi’nin yanı sıra “Turistik Doğu Ekspresi” treninin ilk yolculuğuna sayılı günler kaldı.

HAZIR MISIN ERZİNCAN?

Erzincan Merkezde ve İliç ilçesinde duracak olan Turistik Doğu Ekspresi treni ilk yolculuğu 29 Mayıs’ta başlayacağını sosyal medya hesabından duyuran Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ‘‘İliç ve Erzincan’da duracak Turizm Treni 29 Mayıs 2019 günü ilk seferine çıkıyor. Misafirlerimizi Erzincan’ın güzellikleriyle buluşturmaya, sosyal genlerimizde bulunan kadim misafirperverliğimizle tanıştırmaya hazır mısın Erzincan? diye paylaşımda bulundu.

TARİHİ YERLERDE UZUN SÜRELİ DURAKLAYACAK

Alternatif rota arayışındakilerin gözdesi Doğu Ekspresi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı el ele verdi, yeni bir proje hazırladı. Turistik Doğu Ekspresi ile tren Ankara’dan giderken Erzincan, İliç ve Erzurum istasyonlarında, dönüşte ise Sivas’ın Divriği ve Bostankaya istasyonlarında yolcuların tarihi ve turistik yerleri ziyaret edeceği şekilde uzun süreli olarak duracak. İlk sefer 29 Mayıs’ta. Turistik Doğu Ekspresi’ni Ankara’dan Kars’a bakanlar Cahit Turhan ile Mehmet Nuri Ersoy uğurlayacak.

Ankara’dan saat 19:55’te Kars’a hareket edecek tren, parkuru 27 saatte tamamlayacak. Tren, Ankara-Kars-Ankara hattında gün aşırı işleyecek. Ankara’dan saat 19:55, Kars’tan saat 23:55’te hareket edecek. Tren, Ankara’dan Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri, Kars’tan Çarşamba-Cuma-Pazar günleri kalkacak.

Biletleri 14 Mayıs’tan itibaren satışa sunulan trende tek kişilik kompartıman ücreti 400 lira, çift kişilik kompartımanda ise kişi başı ücret 250 lira olarak belirlendi. Kapasitesi 120 kişi,tamamı yataklı vagon

Turistik doğu ekspresi, 2 hizmet, 1 yemekli, 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagondan oluşacak. Kapasitesi 120 kişi ile sınırlı ve tamamı yataklı vagondan oluşuyor.