Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İyilik Kervanı Yola Çıktı

Erzincan Valiliği, Erzincan’da ki sivil toplum kuruluşların organizasyonunda toplanan 20 tırlık insani yardım malzemesi, Suriye'nin İdlib kentine gönderilmek üzere dualar eşliğinde yola çıktı.

Erzincan Valiliği, Erzincan’da ki

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan Valiliği tarafından başlatılan ve Erzincan’da bulunan sivil toplum kuruluşları tarafından koordine edilen, şehirde ki tüm sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar ve vatandaşlarında destek verdiği kampanya kapsamında toplanan insani yardım malzemelerinin Suriye’ye gönderilmesi için eski otobüs terminalinde tören düzenlendi.

Gerçekleşen törene, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BUGÜN ONLARI EN İYİ ANLAYAN BİZLERİZ

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun,  burada yaptığı konuşmada “Seferberlik görmüş bir neslin evlatları olarak bugün onları en iyi anlayan bizleriz. 1914 yıllarından itibaren seferberlik gören Erzincan, burada sadece götürebildiklerini alıp, yola devam etti. Çorum, Çankırı ve ona benzer illerimizde kendilerini yıllarca anlattıkları hikayelerle büyüdük. Bugün Erzincan hem depremler münasebetiyle, hem seferberlik münasebetiyle bu acıları en iyi hissetmiş, en derinden hissetmiş evlatları bugün bu yardım tırlarını tamamlamış bulunmaktadır dedi.

7 DEN 70’E SURİYE’YE YARDIM ELİ

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise “Hemşehrilerimiz güneyimizde Suriye sınırın da yaşanan drama, yaşanan insani acılara, felaketlere bir kere daha duyarlılık gösterdi. Erzincan’ın sivil toplum kuruluşları, vatandaşları, resmi ve özel kurumları hep birlikte yardım kampanyası düzenlendiler İdlib’e. Bir iyilik kervanı düzenlendi. Bu gün buradan 20 tır malzeme yola çıkıyor. İçerisinde çadırdan, giyecek malzemesine, muhtelif gıda maddelerinden, hijyen setlerine olmayan yardım malzemesi yok. arkadaşlarımız Hatay Valiliği Afed Koordinasyon İl Müdürlüğüne teslim edecekler. Onların koordinesinde İdlib’in Hatay sınırında tespit edilen eksikliklere göre dağıtımları yapılacak. Ben bütün vatandaşlarımıza gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum. / Arkadaşlarımız gece gündüz çalışmak suretiyle hem şehrimizin kendi dinamiklerini hareket geçirmek suretiyle hem dışarıdan gelebilecek yardımları koordine etmek suretiyle çok kısa sürede bu iyilik kervanını hazırladılar. Bu yardımların içerisinde çocuklarımızın harçlıklarından teyzelerimizin kefen parasına hepsinin olduğunu biliyorum. Allah mahçup etmesin” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından insani yardımları taşıyan 20 tır yardım malzemesi dualar eşliğinde uğurlandı.