Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karatuş köyünde samanlık yangını paniğe neden oldu

Erzincan Merkeze 35 km uzaklıkta ki Karatuş Köyünde bir samanlıkta meydana gelen yangın büyük paniğe neden olurken, çıkan yangın Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri ve vatandaşların büyük gayretleriyle etrafa sıçramadan söndürüldü.

Erzincan Merkeze 35 km

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan merkez Karatuş köyünde Ahmet Gerçek’e ait olan samanlıkta yangın meydana geldi. Yangının fark edilmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye müdürlüğü 110 yangın ihbar hattına gelen yangı ihbarı üzerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi.

LAMBA AÇIK BIRAKILDI

Çıkan yangın büyük paniğe neden olurken, Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri iş makinası ve köy halkının yardımı ile samanlık içerisini dışarı boşaltılarak yangının içeride mevcut olan samanlara, yonca balyalarına ve ahıra sirayet etmesi engellendi. İtfaiye ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonrası yangın kontrol altına alınıp söndürüldü. Köy yollarının dar ve tarım aletlerin yol üzerinde olması İtfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Çıkan yangında 10 ton saman, 1,5 ton yonca balyası ve samanlık zarar gördü. Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri yaptıkları araştırma sonucunda samanlık yangınının samanlıkta bulunan elektirik hattından meydana geldiği ve aydınlatma için kul kullanılan lambanın açık bırakılması sonucunda aşırı ısınmaya bağlı yangının meydana geldiği bilgisine ulaşıldı