Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kemah Zeynal Karakoç Cem ve Kültür Evi Açıldı

Kemah Zeynal Karakoç Cem ve Kültür Evi'nin Açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Video Konferans Yöntemiyle Katıldığı Törende Yapıldı

Kemah Zeynal Karakoç Cem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferans sistemi ile gerçekleştirilen “Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni” kapsamında Kemah ilçesinde yapımı tamamlanan Alevi Kültür Derneği Kemah Zeynal Karakoç Cem ve Kültür Evi’nin açılışı gerçekleşti.

Kemah Zeynal Karakoç Cem ve Kültür Evi bahçesinde düzenlenen programa; Vali Mehmet Makas’ın yanı sıra Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Kemah Kaymakamı Muhammed Şükrü Pekpak, Alevi Dedesi Ahmet Uğurlu, , Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Alevi Kültür Dernekleri Kemah Şube Başkanı Alican Binay ve cemevi dedeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda daha sonra Alevi Dedesi Ahmet Uğurlu tarafından yapılan Gülbengi duası ile devam etti. Düzenlenen programda sırasıyla birer konuşma yapan Alevi Kültür Dernekleri Kemah Şube Başkanı Alican Binay, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, Kemah Kaymakamı Muhammed Şükrü Pekpak ve  Erzincan Belediyesi Başkanı Bekir Aksun, açılışı yapılan Cem ve Kültür Evinin hayırlı olması dileklerinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Açılış programında konuşan Vali Mehmet Makas, Erzincan’ın rahmet ve bereketin bol olduğu bir şehir olduğunu ifade ederek; “Rahmetin ve bereketin bol olduğu bir gün yaşıyoruz. Hem Cuma gününü yaşıyoruz hepimizin bayramı, hem Efendimizin dünyaya teşrifleri olan Mevlid Kandilini yaşıyoruz. Mevlid Kandilinizi kutluyorum. Hem de üzerinde büyük emek olan, canlarımızın cem edeceği, bu milletin mayasına, geçmişine, geleceğine katkı koyacak cemevimizi açmak üzere bir aradayız. Burada her kimin katkısı varsa Allan hepsinden razı olsun. Şunu bilin eser sizin eserinizdir. Kamunun da kaynağı olsa, belediyenin de kaynağı olsa o paranın sahibi, o kaynağın sahibi siz canlarımızsınız. Her şey size feda olsun. Bizim katkımız belki burada devlet olarak karınca kararınca oldu. Asıl katkıyı rahmeti Rahman’a yolculadığımız Zeynal Karakoç’un önderliğinde sizler yaptınız. Biz bunun farkındayız. Yaklaşık olarak bir buçuk yıl önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve talimatları, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun koordinesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla ilimizde de bir çalışma yapıldı. Tüm Türkiye’de olduğu üzere Cemevlerinde ki başkanlarımız, Alevi dedelerimiz tek tek ziyaret edildi. Cemevlerinin eksiklikleri tespit edildi ve bu talepler doğrultusunda ve imkanlarımız ölçüsünde cemevlerimizi iyileştirmek adına her bir talebi yerine getirmeye gayret ettik. Erzincan’da 70 cemevimize yaklaşık olarak 8 milyon Türk Lirası kaynak harcandı. İnşallah daha fazlasını hep beraber yerine getireceğiz. Yapılan bu işlerde Erzincan Belediyemiz de, Kemah Belediyemiz de katkı koydular.” dedi

Bu milletin artık, bir olma, iri olma ve diri olma zamanının geldiğini belirten Vali Makas konuşmasının devamında” Bugün burada, bu programda biz şunu gerçekleştiriyoruz. Bir oluyoruz. İri oluyoruz. Diri oluyoruz. Çünkü Türk Milletinin en büyük hasleti birlik ve beraberliğidir. Bu aziz millet Alevisiyle Sunnisiyle, Kürdü ile Türkü ile Doğulusuyla Batılısıyla, kadınıyla erkeğiyle, ne zaman bir ve beraber hareket edebildiyse bütün dünyaya adaleti ve hoşgörüyü yaymıştır. Bizim birbirimizi sevmekten, birbirimize kenetlenmekten başka çıkış yolumuz yok. Alevi ile Sunni’nin ayrılma imkanı yok. Et ve tırnak olmuşuz. Kürt ile Türk’ün birbirinden ayrılma imkan ve ihtimali yok. Aynı tarihi yazmışız. Kürt ve Türk, Alevi ile Sunni Çanakkale’de sırt sırta yatıyor. Bugün burada yapılan çalışma bu birlik ve beraberliği tekrar perçinleyerek ve tüm dünyaya haykırmak adına yapılan bir çalışmadır. İlimize, ilçemize hayırlı olsun. Emeği geçenlere, katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum.” dedi.     

Düzenlenen programda daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans sistemi ile “Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni” kapsamında yapımı tamamlanan cemevlerinin açılışını gerçekleştirirken yeni yapılacak olan cemevlerinin de temel atma törenini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen “Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni” kapsamında ilimiz Kemah ilçesinde yapımı tamamlanan Alevi Kültür Derneği Kemah Zeynal Karakoç Cem ve Kültür Evi’nin de açılışı yapıldı.

2022 yılında tamamlanan ve 370 metrekare kapalı alana sahip Kemah Zeynal Karakoç Cem ve Kültür Evi’nde, Cem ve Semah Salonu, yemekhane, kütüphane, taziye odası, morg, gasil hane, idari bürolar ve misafirhane bulunuyor.