Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kemaliye İzole Tatil Adresleri Arasında

Seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla tatil planlarını da geçildi. Artık plajlar, milli parklar, bahçeler, belirlenen kurallar dahilinde faaliyete geçti. Bu yıl değişen tatil anlayışıyla birlikte gidilebilecek izole tatil yerleri arasında Erzincan’ın Kemaliye İlçesi de bulunuyor.

Seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla tatil

Koronavirüs ile birlikte dünya yeni bir düzene hazırlanıyor. Alışkanlıklar, tercihler yavaş yavaş değişiyor. Bir yandan salgın ile mücadele sürerken bir yandan da ülkeler normalleşme adımları atıyor. Salgın sonrasında seyahat alışkanlıklarıyla konaklama sektöründeki müşteriye sunulan hizmet anlayışı da yeniden düzenleniyor.

Turizm ve Kültür Bakanlığı günler öncesinden sektörde önlemlerini alan işletmelerin açılacağını duyurdu. Bu önlemlerden bazıları, otellerin yarı kapasiteyle hizmet vermesi, açık büfelerin kaldırılması, şezlong sayılarının azaltılması. Yani bir anlamda büyük oteller, butik otellere dönüştürüldü.

Uzun bir süre evlerde kalan ve artık biraz olsun nefes almanın zamanı geldi diyenler için Hürriyet seyahat izole tatil yerleri arasında Türkiye’de Covid19 vakasının görülmediği nadir ilçelerden biri olanErzincan’ın Kemaliye İlçesini de gösterdi.

Hürriyet seyahat ekinde yer alan habere göre İşte Türkiye’de herkesten uzak yeşilliklerin içinde tüm stresinizi unutacağınız doğada izole tatilin adresleri

KEMALİYE /EĞİN

Bir gezgin ne peşinde koşar? Bozulmamış doğa ve yerel yaşam, özgün mimari, görsel çeşitlilik, yöresel yemekler, sıcakkanlı insanlar ve bilinçli turizm hareketi. İşte bunların hepsi eski adı Eğin olan, Erzincan’a bağlı Kemaliye’de var.

Sivas, Erzincan ve Elazığ’ın ortasında bir çanakta kalan kasaba yöre halkının beraber seferber olması ile turizm çeşitliliğin bol olduğu bir cazibe merkezi haline geldi.

Hikayesi ile sizi duygulandıracak Taş Yolu, Dünyanın en derin kanyonlarından Karanlık kanyon, Fırat Nehri’nde tekne gezileri, Base Jump atlayışları için yapılan platformlar, bir zihni sinir projesi olan Zincirlikaya, Mani Yolu, özgün mimarinin korunduğu köyler ve şehir merkezi, kendine has kapı tokmakları, her sene yapılan spor festivali, tarihi binaları, etnografya ve doğa tarihi müzeleri, yöresel yemekleri, köyler arasında ve eski ipek yolunda yürüyüş parkurları, organik ürünleri, endemik bitkileri, bölgenin simgesi olan Anadolu Benekli Semender ve gerçek anlamda eşsiz manzaraları ile gideceği tatilden doymuş bir şekilde dönmek isteyen herkesi bekliyor.

Bölgede halen mevcut olan 3-4 konaklama tesisinin yanında yöre mimarisine uygun olarak yenileri de yapılıyor. Bir dip not. Hepimizin bildiği ve Ahmet Kutsi Tecer’in yazdığı “Orda bir köy var uzakta” şiirine konu olan Apçağa Köyü de Kemaliye’de.