Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kererliler Yeni Binasında

1993 den günümüze kadar faal olan Kemah Kerer köyü derneği yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

1993 den günümüze kadar

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan’ın Kemah İlçesi Kerer Köylüleri tarafından köye hizmet vermek ve Kerer Köylüleri arasında birlik beraberliği sağlamak amacıyla kurulan Kerer Köyü Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği dualarla açıldı. Yaklaşık 2 milyon TL ye bulan yatırımı ile Küçükçekmece deki 4 katlı yeni dernek binası ile Kererli vatandaşlar tarafından hizmetine girmiştir.  Düzenlenen açılış törenine Malatya Milletvekili CHP Genel Bşk. Yrd. Veli Ağbaba ve CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Yunus Emre Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ve çok sayıda Kererli’lerin katılımı ile gerçekleşti.

Dünya Kuran-ı Kerim okuma 1.si Sn.Hafız Mustafa Kızılcaoğlu’nun okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kerer Köyü Dernek Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Erzincan Spor Başkanı Sn. Fatih Ersoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  Derneğin kuruluşundan bu yana başkanlık yapan hayatta olanlara Allahtan sağlık ve uzun ömürler vefat edenlere ise Allahtan rahmet diliyorum. Geçmişten gelen güç ile bugünlere geldik. Kerer ve Kererli için gecesini gündüze katan çalışan emek veren dernek yöneticilerine sizlerin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’de konuşmasında ‘‘Erzincan Kemah Kerer köyü derneğinin açılışı da benim için ilk dernek açılışı olduğunu ve benim için ayrı bir yere değere sahip olduğunuzu bilmenizi isterim. Erzincan da 9 yıl kaldım ve benimde bir fahri Erzincanlı olduğumu bilmenizi isterim. ST’ lar, odalar, spor kulüpleri bir ülkenin ne kadar çağdaş ve demokratik olduğunu, geliştiğini gösterir. Sizler ile bundan sonra çok yakın ilişkiler içerisinde olacağız ve elimizden geleni yapacağız. Şahsıma göstermiş olduğunuz ilgiden ve bana oy vererek duyulan güvenden dolayı ayrıca sizlere teşekkür ediyorum. Yeni dernek binanızın Erzincan Kemah Kerer köyüne hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından yeni hizmet binası törenle açıldı.