Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kıbrıs Gazilerinin gurur günü

Yıllar önce Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde Kıbrıs Barış Harekatı’nda mücadele eden gaziler onuruna tören düzenledi. Törende 58 Kıbrıs Gazisine İstiklal Madalyası verildi.

Yıllar önce Kuzey Kıbrıs

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan Valiliği ile Erzincan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kıbrıs Barış Harekatı’nda mücadele eden gaziler onuruna tören düzenledi. Yapılan programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş,  3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun,  Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer Doğan,  Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, İl protokolü ve gaziler ile yakınları katıldı.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI TÜRK SAVAŞ TARİHİNDE ALTIN BİR SAYFADIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kıbrıs harekâtı çıkarmasının video görüntülerinin izlenmesi sonrası açılış konuşmalarını yapan Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, Kıbrıs Türkü’nün can güvenliğini sağlayarak, yok olmaları önlemek ve Kıbrıs adasının megali idea uğrunda Yunanistan’a bağlanmasına mani olmak maksadıyla 20 Temmuz 1974’de 37 Bin 500 arkadaşımızla Kıbrıs Barış Harekatına katıldık. Bu harekatla bizlere verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirdik ve muzaffer birere gazi olarak Vatanımıza geri döndük. Kıbrıs Gazileri Üstün Cesaret ve Kahramanlık örnekleri göstererek emsalsi bir zafer kazanmışlardır. Kıbrıs Barış Harekatı Türk Savaş tarihinde altın bir sayfadır. Biz gözümüzü kırpmadan katıldığımız bu harekata, atalarımızdan altığımız feyizle Türk askerinin emsalsiz kahramanlığını dünyaya bir kez daha gösterdik dedi.

ERZİNCAN’DAN 114 KİŞİNİN KATILDI

Daha sonra konuşmalarını yapan Erzincan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer Doğan, “Kıbrıs Barış haraketli yakın tarihimizde ki unutulmaz olaylardan biridir. Türk milletini o dönemlerde ki siyasi parçalanmaya rağmen eşi benzeri olmayan bir biçimde kenetleyen başarılı bir askeri ve siyasi zaferdir. Bu büyük zafere içimizden 114 kişinin katıldığını ve bugün hala içimizde 73 gazimiz ilimizde ikamet etmektedir. Bu madalyalar her ne kadar sembolikte olsa o destansı kahramanlarını geleceğe taşıyan maddi nişaneleri olacaktır dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise konuşmalarında; “Bugün dalgalanan bayrağın gölgesinde daha dik ve Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ki vatandaşlarımızın başları dik bir şekilde yaşamalarına sebep olduğunuz için sizlere minnet ve şükranlarımı sunarken tüm şehitlerimize de rahmet diliyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum dedi.

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise konuşmalarında; “Şanlı tarihimiz büyük zaferlerle dolu. Bunlardan bir tanesi de 1473 yılında Kıbrıs’ın fethi idi. Bu zafer ile Akdeniz’de ki zaferimizi perçinlemiş olduk. Yaklaşık 400 yıl Osmanlı egemenliğinde kaldıktan sonra 1878  93 harbinden sonra  İngilizlere bırakmak zorunda kaldık. Adadaki soydaşlarımıza uygulanan zulüm ve işkenceye göz yummamak adına 20 Temmuz 1974 de Kıbrıs’a çıktık. Siz değerli gazilerimiz de bu çıkarmanın aralarındaydınız. 45 yıl sonra sizlere bu mücadeledeki kahramanlıklarınızdan ötürü madalya Tevcih töreninde aranızda bulunmaktan büyük keyif alıyorum. Bunu özellikle bayramdan önce olsun ve bayrama madalyalar ile girebilesiniz diye bugünü uygun gördük. Hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Konuşmaların ardından programa katılan gazilere madalyaları Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun tarafından takdim edildi.