Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay en fazla kan bağışlayanları onurlandırdı

Türk Kızılay’ı tarafından kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla 35 kez ve üstü kan bağışlayanlara altın madalya ve 25 kez ve üstünde kan bağışlayanlara gümüş, 15 kez ve üzerinde kan bağışlayanlara bronz madalya olmak üzere toplam 215 kişiye madalya verildi.

Türk Kızılay’ı tarafından kan

Haber: İbrahim Gürler 

Türk Kızılayınca güvenli kana ihtiyacın önemini vurgulamak, mevcut ve potansiyel bağışçıları düzenli, gönüllü kan bağışlamaya teşvik etmek amacıyla her yıl kutlanan “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” kapsamında düzenlenen törenle, kan bağışçıları bir araya geldi.

Erzincan Kan Bağış Merkezi’nin her yıl devam ettirdiği ve en çok kan bağışçılarının ödüllendirildiği programda 7 altın, 15 gümüş ve 193 bronz olmak üzere toplam 215 kişiye altın, gümüş ve bronz madalya verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ertuğrul Erdemir; “2013 yılında bu güçlü birlikteliğe katılma şansı buldum. Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapıyordum. Orada güçlü bir ailenin içinde olduğumu hissederken buraya geldiğimde daha devasa bir gönüllü ordusuna katıldığımı anladım. Türk Kızılay’ımızın bu yolculuğu 2006 yılında başladı. 300 bin ünite bağış ile kan ile başlamışken 2019 yılında hedefimiz 2 milyon 700 bin ünite. Bunların her biri sizlerin sayesinde oluyor. Bununla beraber Türk kök projemizde başladı. Türk kök projesi kemik iliği nakli bekleyen hastalar için bir başvuru noktası oldu ve şimdiye kadar binin üzerinde bir nakil gerçekleşti” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapa Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Abdullah Üzer; “Kan çok elzem bir ihtiyaç. Ülkemizin en önemli görevlerinden bir tanesi. Bizler Türk Kızılay’ı olarak 2006 yılında güvenli kan temini noktasında bu görev Türk Kızılay’ına Sağlık Bakanlığımız tarafından verildi. Biz de bu görevi seve seve ve şerefle kabul ettik. 2006 yılında bu işe başladığımızda Türkiye genelinde 300 bin ünite gibi bir kan bağışını tüm Türkiye genelinde toplayabiliyorduk. Ama 2018 yılına geldiğimizde yaklaşık 2 buçuk milyon üzerinde bir kan bağışına ulaştık. Bugüne gelmemizde ki en önemli etken sizler gibi hiçbir karşılık beklemeden amacı sadece insanlara yardım etmek olan çok değerli gönüllü kan bağışçılarımız sayesinde bu günlere ulaştık” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından düzenli olarak kan bağışında bulunan 215 kişiye 7 altın, 15 gümüş ve 193 bronz madalya verildi. Madalya töreninden sonra kan bağışçıları ve katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Düzenlenen programa Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Türk Kızılay’ı Erzincan Şube Başkanı Burak Mumcu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile gönüllü kan bağışçıları katıldı.