Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Korovai yoğun ilgi gördü

Türkiye de her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası münasebetiyle Erzincan da düzenlenen kutlama programında 8 ilçe kaymakamlığı tarafından ilçelerin turizm değerlerinin tanıtıldığı stantlar ziyaret edildi. Üzümlü Kaymakamlığına ait standa Ahıska Türklerinin yaptığı Korovai ekmek yoğun ilgi gördü.

Türkiye de her yıl

Haber: İbrahim Gürler

Turizm Haftası münasebetiyle Erzincan Valiliği’nin himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Erzincan da kutlama programı düzenlendi.  Düzenlenen etkinlikler kapsamında Millet Kıraathanesi arkasında düzenlenen etkinlikte Yapılan protokol  konuşmaların ardından Erzincan Belediyesine ait Halk Oyunları ekibi ile mehter takımının gösterisi katılımcılara sunuldu. Daha sonra ise 8 ilçe kaymakamlığı tarafından ilçelerin turizm değerlerinin tanıtıldığı stantları gezen Erzincan Valisi Ali Arslantaş,  Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve beraberindeki protokol mensupları ilçelerin sahip olduğu yöresel ürünleri inceledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Ukrayna’dan Erzincan’ın Üzümlü ilçesine getirilen Ahıska Türkü aileler tarafından yapılan yöresel yemeklerde Üzümlü Kaymakamlığına ait standa sergilendi.  Valisi Ali Arslantaş’a da ikram edilen korovai ekmeği vatandaşlar tarafından geçerli not aldı.

KOROVAİ NEDİR?

Ukrayna kültüründe düğünlerinde misafirlere korovai adındaki özel bir ekmek servis ediliyor.  Pasta gibi süslenen  ekmek, hem gelin hem de damatın ailelerinin katılımıyla hazırlanıyor ve bazen beş katlı bir pasta görünümüne bürünebiliyor.