Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuşu gören koştu

Dünyanın en nadir kuşlarından biri olan, kendine has özellikleri ile halen esrarını koruyan Ebabil kuşu Erzincan’da merak uyandırdı. Ebabil kuşu neredeyse tüm ömrünü uçarak geçirdiği için havada sıklıkla görülse de yerde çok nadir görülebiliyor.

Dünyanın en nadir kuşlarından

Erzincan’da  buldukları kuşun dünyanın en esrarengiz kuşlarından Ebabil kuşu olduğunu öğrenen vatandaşlar ebabil kuşunu ilgiyle izledi.
Erzincan’da çocuklar tarafından bulunan Ebabil kuşu Bilal-i Habeşi Camiinde bakım altına alındı. Çocuklar tarafından bulunan ve Billa-i Habeşi camii dernek başkan yardımcısına teslim edilen kuş camii bahçesinde bulunan çay ocağında bir kafes içinde bakılıyor. Camii cemaati ve Kur’an kursuna gelen çocuklar tarafından yoğun ilgi gören kuş iyileşince tekrar doğal ortamına bırakılacak. 

Billa-i Habeşi Camii Dernek Başkan Yardımcısı Özer Kılıç,  “üç gün önce iki tane çocuk ayakkabı kutusu koymuş getirdiler. Bende sordum nedir elinizde ki dediler ki kuş. Bakabilir miyim dedim, baktım ebabil kuşu. Hiç türü yok. Erzincan’da ilk defa, en son Hatay’da yakalamışlar. Kastamonu’da yakalamışlar internete baktığımda. Bu muhtemelen havada uyurken yavru olduğu için düşmüş. Çünkü bunlar yere inmiyorlar. Havada uyuyorlar. Havada uyurken demek ki düşmüş. Ulalar’da sete düşmüş. Setten çocuklar bulmuş getirdiler bize, gelen bütün mahalle gelip bakıyor. Ebabil kuşunu ilk defa görüyoruz dediler. Biz de ilk defa gördük. Çünkü bulunan bir kuş değil bu. Cinsi bunun yoktur. Erzincan’a göç ederken mi düştü. Havada uyurken mi düştü onu da bilemiyoruz. Çocuklar bulmuşlar getirmişler. Ben de aldım burada kafeste bakıyoruz” dedi.