Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutu Tüneli'nde tatbikat gerçeğini aratmadı

Erzincan ve Erzurum’u birbirine bağlayan 10 metre genişliğinde 6,8 metre yüksekliğinde 330 metre uzunluğundaki Mutu Tüneli'nde gerçekleştirilen kaza ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Erzincan ve Erzurum’u birbirine

Erzincan ve Erzurum’u birbirine bağlayan Mutu Tünelinde gerçekleştirilen kaza ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Adeta film senaryolarını andıran tatbikatta yanan araçtan çıkan dumanlar kısa sürede tünellerin dumanla dolmasına neden olurken senaryo gereği kaza yapan araçtaki yaralı vatandaşlar kısa sürede araçtan çıkarıldı. Erzincan ve Erzurum’u birbirine bağlayan Mutu Tüneli’nde Erzincan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü koordinatörlüğünde AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Erzincan Karayolları Şube Müdürlüğü, Erzincan İtfaiyesi, UMKE’nin katılımıyla kaza ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat nedeniyle yaklaşık 2 saat boyunca ulaşıma kapatılan Mutu Tüneli’nde trafik akışı yan yoldan sağlandı. Senaryo gereği yanan ve kaza yapan araçtan yola savrulan yaralıların olduğu tünelde kısa sürede olay yerine gelen ekipler yaralılara ilk müdahaleyi yaparak hastanelere sevk etti. Yaklaşık 50 personelin katıldığı tatbikatta yaralıya müdahale etme çalışmaları, yolu açma çalışmaları ve daha önceden eğitim alan kişilerin bu kişilerin müdahalesine izin vermeyerek araçlara yaklaştırmaması gerçekçi bir şekilde canlandırıldı. Tahliye işleminin yapıldığı tatbikatta ekipler başarıyla çalışmayı tamamladı.

Erzincan İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Kadir Çelik,  yaptığı açıklamada “Ülkemizde, devlet, il ve otoyolları yol ağında bulunan ve hizmet veren tünellerin toplam uzunluğu 340 Km’ye ulaşmıştır. Tüneller kapalı yapılar olduğundan, tünel giriş ve çıkışlarında veya tünel içinde meydana gelebilecek herhangi bir kaza durumunda, tüneli kullanan araçlar, yolcu ve sürücüleri istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilmektedir. Erzincan AFAD olarak, ilimizde meydana gelen tüm sıkışmalı trafik kazalarına müdahale edilmektedir. İlimizde 2018 yılında 71 sıkışmalı trafik kazası meydana gelmiş. 19 vatandaşımız ölü, 167 vatandaşımız yaralı olarak çıkartılmıştır. 2019 yılında Ocak ayından bugüne kadar 15 trafik kazası meydana gelmiş, 28 vatandaşımız yaralı olarak çıkartılmıştır. Meydana gelecek olumsuzlukların, oluşturulabileceği etkilerinin önüne geçmek üzere, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Erzincan Karayolları Şube Müdürlüğü, Erzincan İtfaiyesi, UMKE’nin katılımıyla, D100 karayolunun 50 nci km’sinde Mutu tünellerinde tatbikat icra edilmiştir” dedi.