Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önce insan sonra sığınmacılar

Erzincan'da yaşayan Ahıska Türkleri ile Suriyeli ve Afgan sığınmacı aileler Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere bir tır kuru gıda ile giyecek yardımında bulundu. Erzincan’da yaşayan Afgan Uyruklu İsmail Sarwari, ‘‘Biz ilk geldiğimizde çok zor durumdaydık. Türk Devletinden destek aldık. Allah razı olsun. Bizde ufak insanlık vazifemizi yaptık. İdlib ve Elazığ’da ki depremde ki kardeşlerimize Allah yardım etsin. Bizde vazifemizi yaptık’’ dedi.

Erzincan'da yaşayan Ahıska Türkleri

Erzincan’da yaşayan yaklaşık 2 bin 500 Afgan, 100 Suriyeli sığınmacı ve 2 bin 686 Ahıska Türkü, Erzincan Valiliği ve İl Göç İdaresi tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek vererek kardeşlerimiz en iyi biz anlarız. Biz sürgün yaşadık. Onların halini biz anlıyoruz. Bu insanlık dramına sessiz kalamazdık. Çünkü biz soğukta yaşamanın ne olduğunu, insanların ihtiyaçlı olduğunu biz çok iyi biliyoruz dediler.

Erzincan’da yaşayan Afgan, Suriye uyruklu sığınmacılar ile Ahıska Türkleri, Elazığ’da yaşanan deprem felaketi sonrası Erzincan Valiliği ve İl Göç İdaresi tarafından başlatılan yardım kampanyasına duyarsız kalmadı. Afgan, Suriye uyruklu sığınmacılar ile Ahıska Türkleri kendi aralarında topladıkları ayni ve nakdi yardımları Elazığ iline gönderilmek üzere Erzincan İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim ettiler. Gelen yardımlar İl Göç İdaresi tarafından kolilenerek afet bölgesine gönderilecek.

Yardımlarla ilgili bilgi veren İl Göç İdaresi Müdürü Kağan Özlok: “Erzincan Valiliğimizin İdlib için başlatmış olduğu yardım kampanyasına İl Göç İdaresi Müdürlüğü olarak bizlerde kardeşin kardeşe, mazlumun mazluma yardımı olarak katkı sağladık. 24 Ocak günü Elazığ ilimizde meydana gelen deprem hadisesi sonrasında yardım kampanyamızı depremzedelere yapmak üzere genişlettik. İlimizde yaşayan Afganistan uyruklu ve Suriye uyruklu sığınmacıların yanında, Ahıska Türkü soydaşlarımız bu yardım kampanyasına o kadar yoğun bir ilgi gösterdiler ki Ahıska Türkü soydaşlarımızdan bir buçuk kamyon ayni yardım, Afganistan uyruklu ve Suriye uyruklu sığınmacılardan keza o şekilde yardımlar alındı. Ayni ve nakdi yardımlar alındı. Daha yakın bir zamana kadar aynı sancakta yaşamış olduğumuz bu göçmenler İdlib’de ki kardeşlerine ve Elazığ’da ki depremzedelere yardım etmek için o kadar yoğun bir çalışma gösterdiler ki bu bizi çok duygulandırdı. Bizlerde bize gelen bu yardımları koliler halinde AFAD ile, Kızılay ile gerekli yerlere göndermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Ahıska Türkü Kadın Muhtar Elvira Elisegil: “Ben Ahıska Türkü olarak Üzümlü ilçesi Yunus Emre Mahallesinde muhtarım. Biz Ahıska Türkü olarak bu insanlık dramına desteksiz kalamadık. Çünkü biz soğukta yaşamanın ne olduğunu, insanların ihtiyaçlı olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Çünkü biz kendimizde o günleri yaşadık. Tabii ki bu insanlarımıza yardımcı olmak istedik. Destek olmak istedik. Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından kampanya başlatıldı. Bize de rica ettiler biz de sessiz kalamadık. Bir kampanya başlattığımız zaman kapı kapı dolanıp eşya, giyim, yiyecek, para toplamaya başladık. Bir evin kapısını çaldığımızda yaşlı bir teyze çıktı ve 100 Tl uzattı bize. Bizde teyze senin durumun iyi değil sen bu parayı verme sen, bu biraz çok fazla oluyor. O da dedi ki kızım dedi, ben sürgünü yaşadım. Bir gün varlıktan yokluğa uyandım. Ve o yoklukta uyandığım zaman yataktan indiğim zaman ayaklarım soğuk yere basmasın diye bir kimsenin verdiği bir mont üzerine bastım dedi. Ve öylesine hayata tutunmaya başladık. O bizi çok duygulandırdı. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Kardeşlerimizin canını ısıtmışsak, bir miktar destekte bulunmuşsak ne mutlu bize” dedi.

Ahıska Türkü Vahid Mirza: “Dünya Ahıska Türkleri Birliği Erzincan temsilcisiyim. Sayın Valimiz tarafından bir yardım kampanyası başlatıldı. Bizim genel başkanımızda bize talimat verdi. Talimata biz de uyduk. Elazığ da ki vatandaşlarımız, komşu ilimizde ki vatandaşlarımıza hemde İdlib’de ki Müslüman soy kardeşlerimize onlara bizde sessiz kalmadık. Yardım kampanyasını başlattık. Allah razı olsun. Göç İdaresi Müdürlüğü ve Erzincan Valiliği ile birlikte hem kampanyamıza eşya, para ve giyecek topladık. Çünkü biz kendimizde sürgün gördüğümüz için buna sessiz kalamadık. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Elazığ’da vefat eden kardeşlerimizi Allah nur gölünde yatırsın. Ailelerine sabır versin. Her zaman biz Elazığ’da ki kardeşlerimizin yanındayız. Yanında da olacağız” dedi.

Afgan Uyruklu İsmail Sarwari: “Afganistan uyrukluyum. Biz ilk geldiğimizde çok zor durumdaydık. Türk Devletinden destek aldık. Çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Bizde ufak insanlık vazifemizi yaptık. İnşallah Allah kabul etsin. İdlib ve Elazığ’da ki depremde ki kardeşlerimize Allah yardım etsin. Bizde vazifemizi yaptık” dedi.

Suriye Uyruklu Mahmut Mukreş: “Kendim Suriyeliyim. Erzincan’da yaşıyoruz. Burada Göç İdaresinde İdlib ve Elazığ için yardım topluyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Allah Türkiye’den, milletinden, devletinden razı olsun. Allah sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin. O olmasaydı bizim halimiz daha berbat olacaktı” dedi.

Ahıska Vatandaşı Nergiz İslam: “Ahıska Türküyüm. Biz zor durumda iken Türkiye bize sahip çıktığı için biz de kendi çapımızda bir kampanya başlatarak Ahıska Türkleri adına Elazığ’a bir yardım desteğinde bulunduk. Allah Elazığ’da rahmet eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır diliyoruz. Ve her zaman Türkiye’mizin arkasında olmaya geldik. Kendi vatanımız da yaşamaktan çok memnunuz burada olduğumuz için” dedi.

İsmetullah Ubeydi: “Şuan da İl Göç İdaresinde tercümanlık yapmaktayım. Allah razı olsun Türkiye Cumhuriyeti her zaman sığınmacılara, bütün dünyada ki Müslümanlara hepsine yardım etmiş. Bu konuda bizde destek yaptık. Elazığ’a yardım için. Malzemeleri topladık. Bunları biz Elazığ’a göndereceğiz inşallah” dedi.