Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Erbaş: Sigara haramdır, bunu milletimize anlatmalıyız

Erzincan programı kapsamında din görevlileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sigara konusuna değindi ve bir kez daha “Sigara haramdır.” dedi

Erzincan programı kapsamında din

Diyanet İşleri Başkanı ProfDrAli Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında geldiği Erzincan’da dingörevlileri ile bir araya geldi.

Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu’nda din görevlilerine hitap eden Prof. Dr. Erbaş, bir kez daha sigara konusuna değindi, “Sigara haramdır, sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız.” dedi.

Günümüzde çok sayıda kişinin sigara yüzünden hayatını kaybettiğine işaret eden Başkan Erbaş şöyle devam etti:

“Ülkemizde her yıl 115 bin kişi sigara yüzünden hayatını kaybediyor”

“Dünyada ve ülkemizde yıllarca haram denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız. Çünkü sadece bizim ülkemizde bir yılda 115 bin kişi hayatını kaybediyor. Bu ne büyük bir faciadır.”

“Bizim yaşantımız tebliğ olmalı”

Sadece ezan okuyup namaz kıldırmakla vazifenin tamamlanamayacağını ifade eden Erbaş, ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında halkın neye ihtiyacı varsa ve ne zaman müsaitse ona göre ders yapıldığını belirtti.

Başkan Erbaş, 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemli bir imkân olduğunu dile getirerek, “Çocuklar büyürken, onların karakterleri oluşurken etkimiz olsun istiyoruz.” dedi.

“Ulaşamadığımız bir yürek kalmamalı”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, din görevlilerinin gençlere doğru dini bilgiyi ulaştırmakla sorumlu olduğunun altını çizerek, “Camilerimizi bir mektep, medrese haline getirmeliyiz. Ulaşamadığımız bir yürek kalmamalı.” çağrısında bulunarak konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Bizim yaşantımız tebliğ olmalı, temsilimiz iyi olursa anlattıklarımızın tesiri olur. Örnek bir hayatımız olmalı; gençler, çocuklar bize bakarak din-i mübin-i İslam’a ısınmalı.”