Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sergiye kimse ilgi göstermedi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’a gelişinin 100. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanılıyor. Kutlamalar kapsamında Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk anıtına çelenk koyma törenine İl Protokolü tam kadro katılırken İl Halk Kütüphanesinde Atatürk kitapları ve Atatürk fotoğrafları sergisine ise kimse ilgi göstermedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal

Haber: İbrahim Gürler 

Ulu Önder Atatürk’ün 100 yıl önce Erzincan’da karşılanışını sembolize eden temsili Türk Bayrağının, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce görevlendirilen sporcu öğrenciler tarafından Erzincan Belediyesi önündeki tören alanına getirilmesiyle başladı.  Ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu İd. Kur. Yarbaşkanı Tuğg. Bülent Temizer ve Erzincan Belediye Başkanı  Bekir Aksun tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Akabinde saygı duruşunda bulunularak, 3. Ordu Komutanlığı bölge bandosu tarafından çalınan İstiklal Marşı ile Türk Bayrağı göndere çekildi.

AÇILIŞTA KİMSE YOKTU

Kutlamalar kapsamında ise Erzincan İl Halk Kütüphanesinde Atatürk kitapları ve Atatürk Fotoğrafları  sergilendiği programın açılışına ise İl Protokolünden kimsenin katılmaması şaşkınlıkla karşılandı.

195 ESER BULUNUYOR

İl Halk Kütüphanesinde 45 adet Atatürk fotoğrafı ve  150 adet de Atatürk ile ilgili kitapların sergilenmeye başlandı.  1-5 Temmuz tarihleri arasında ziyarete açık olacak olan sergi hakkında bilgi veren Erzincan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Nigar Ergil; “ 100. yıl dönümünü kutluyoruz bu vesileyle bizde kütüphanemizde bir Atatürk ve kitapları servisi düzenledik.  Fotoğraflarımız 45 tane 1918’den 1923’e kadar Atatürk’ümüzün verdiği mücadeleyi halkımızla birlikte verdiği mücadeleyi anlatan çeşitli resimler görülmekte.

Ayrıca 150 tane kitabımız bulunmaktadır.  Bu sergi de kitaplarımız İstiklal harbi,  Kurtuluş Savaşı ve Atatürk’ün mücadeleleri ile ilgili konulardan oluşmaktadır. Bu kitaplar sergimiz de mevcuttur ve gelip görüp okumak isteyen halkımız bu kitapları okuyabilirler. Atatürk Kitapları ve resim sergisi bir hafta açık kalacak bu sergimize bütün halkımızı davet ediyoruz.  Sergimizde Atatürk’le alakalı kitaplar bulunuyor.

Tüm vatandaşların üye olma şansları olduğunu belirten Erbil,  isteyen herkes kütüphanemize üye olabilir, üye olduklarında istedikleri kitabı alıp 15 günlüğüne evlerine götürüp okuyabilirler.  Atatürk ile ilgili koleksiyonumuzda çok zengin, istedikleri Atatürk ile ilgili tüm kitapları buradan alıp faydalanabilirler araştırma yapabilirler” dedi.