Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Arslantaş: Kardeşlik içerisinde Muharrem ayı orucunu idrak ettik 

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Cumhuriyet Mahallesi Cem Evinde, muharrem ayı sebebiyle etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Mahallesi Cem Evinde düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; ‘‘Barış içerisinde suhulet Uhuvvet ve kardeşlik içerisinde Muharrem ayı orucuna idrak ettik ve Bayramı'na ulaştık’’ dedi. 

Hacı Bektaş Veli Anadolu

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan’daki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfınca, Muharrem ayı dolayısıyla 10 bin kişiye aşure ve et dağıldı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Cumhuriyet Mahallesi Cem Evinde, muharrem ayı sebebiyle etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik sırasında Cem evi bahçesindeki kazanlarda aşçılar tarafından pişirilen aşure ve yemekler davetlilere dağıtıldı.

Düzenlenen Aşure programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, siyasi parti başkanları, kamu kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Cem evinde vatandaşlar yemeğini ve aşuresini alırken açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, ülkedeki birlik ve beraberliğin önemine işaret etti.
Bu birlikteliği sağlamak için ülkenin her zamankinden daha çok barışa, huzura ihtiyacı olduğunu anlatan Düzgün, “Bizler Allah Rızası için oruçlarımızı tutarız. Adem A.S dan itibaren Hz. Muhammed’e kadar tüm peygamberler oruçlarını tutmuşlardır. Bizler ayrıca Kerbela matemi için oruç tutuyoruz, birde İmam Zeynel Abidin Kerbela katliamından sağ kurtulduğu için oruç tutarız, sevinçli olduğumuzdan dolayı da aşurelerimizi pişirdik.Bugün halkla bir olacağız, aşure ve kurban yemeklerimizi dağıtacağız. İnşallah aşuremiz kurbanlarımız ülkemize huzur getirir. Aşurede ki çeşitlilik birbirine karışmak için yarışıyorlar diyen Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, İnşallah bizlerde bu çorbaların içindeki meyveler gibi birbirimize karışmayalım bu yüzden bugün buraya hiçbir ayrım yapmadan tüm insanlarımızı davet ettik dedi.
Daha sonra konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise; “Elbette ki bu coğrafyada 82 milyon insan bir arada yaşamak da olup  farklılıklarımız Bu ülkenin zenginliği olarak kabul ettik. Aynı masa etrafında farklı görüşler bir arada her zaman oturmalı ve kalktığında da el sıkışarak kalkabilmelidir. Bu coğrafyada bu kardeşlik devam ettiği müddetçe dışarıdan gelecek hiçbir etki bizi yıldıramaz” dedi.
Ardından konuşan Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman da ; “İslami değerlerin başında gelen Adalet örnekleri olan  Hazreti Hüseyin’in Kutlu mücadelesini hatırlamış olacağız. Muharrem ayında gerçekleştirilen etkinlikleri Müslümanların kendi kendisini bir sorgulama süreci olarak Hz Hüseyin’in ve onun İslam davası anlamı anlama çabası olarak görüyorum. Hz Hüseyin şehitlerin önderi olarak  görülmekte. Onun şehadetinden beri herkes onu saygıyla anmakta ona rahmet okumaktadır. Muharrem ayının ilk 10 12 günlerinde okunması adet haline gelen çok değerli kasidelerimiz vardır. Hz. Hüseyin  öldürülmesinden sorumlu olan Yezit ve onun komutanları ölüp gittiler. Yaşananlardan çıkarabileceğimiz en önemli ders yeni Kerbelaların  yaşanmasına fırsat vermemek” diye konuştu.
Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise birlik ve beraberliğe vurgu yaparak; sevgili canlar Muharrem ayı ilimizde ziyadesiyle güzel idrak edildi. Her akşam iftarlarıyla doldu taştı, binlerce kişi iftarını şu gördüğünüz mekanda yaptı. .Barış içerisinde suhulet Uhuvvet ve kardeşlik içerisinde Muharrem ayı orucuna idrak ettik ve Bayramı’na ulaştık. Muharrem orucunuzun kabul olmasını diliyorum. 8000 kişilik aşureleri kaynarken gördük, yemeklerin dağıtımına el nizamı ile dağıtıldı. Hayır sahiplerinden hayırların kabul olmasını niyaz ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından edilen dua sonrası et, pilav ve aşure ikramında bulunuldu.