Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Arslantaş: Sizlerin Derdi Bizim Derdimizdir

19 Eylül Gaziler günü programları kapsamında Erzincan Valiliği, Erzincan Belediye Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit ailelerine ve gazilere yemek verildi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, burada yaptığı konuşmada ‘‘Şehit yakınlarımızın her bir ferdi ve kahraman gazilerimiz bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Sizlerin sıkıntıları, derdi bizim derdimizdir.’’ Dedi.

19 Eylül Gaziler günü

Gerçekleştirilen organizasyona Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Şehit aileleri, Gaziler, Kamu Kurum müdürleri, STK temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Askeri Erkan katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmalarını yapan Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şubesi Derneği başkanı Sabri Taş, “Malumlarınız olduğu gibi, Milletlerin yaşamış olduğu tarihi yol haritalarına baktığımızda unutulmayan Ulusal olaylarla ilgili Anma Günleri vardır. Bu anılan günler içerisinde öyle müstesna günler vardır ki, her Millete nasip olmayan, işte o günlerin yaşattığı kıvanç, bir başka mana ifade eder. Kahraman Türk Milleti asla Bayraksız, Vatansız ve Hürriyetsiz yaşamamış olmanın ruhu ve öz güveni yanı sıra, diğer Milletlere rehberlik etmenin kıvancıyla tarihte yer almış olan Milletlerin başında gelir” dedi.

Daha sonra konuşmalarını yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Bizlerin bu topraklara vatan diyebilmemizi ve bir millet olmamızı verdiğimiz kurtuluş savaşına ve feda ettiğimiz canlarımıza borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal komutasında verilen Kurtuluş Savaşı ve akabinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimiz ve kahramanca mücadeleler ile bu vatan toprağında bu devleti kuran gazilerimizin omuzlarında yükselmiştir. Vatan topraklarında hürriyetimizin sembolü Al Bayrağımız şehitlerimizin ve gazilerimizin şerefli mücadeleleri sayesinde dalgalanabilmektedir” dedi.

Konuşmalarını yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise, “Necip milletimizin Anadolu’daki bin yıllık geçmişi boyunca Türk-İslam sancağını yere indirtmeyen; birliğimiz ve dirliğimiz için şehadet şerbetini  içmiş, peygamber efendimize komşu olmuş nice şehitlerimiz ile vücudunun çeşitli uzuvlarını vatan için kaybeden Gazilerimizi andığımız bu günde; Erzincan’ımızda, Erzincanlı şehit ve gazi ailelerimizle bir arada olmaktan kıvanç duyuyorum. 19 Eylül 1921, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesinin ve gazilik unvanının verildiği gündür.

Bugün aynı zamanda köklü tarihi boyunca kendine “gaza” anlayışını şiar edinmiş aziz milletimizin, ümmet ve millet bilincinin diri tutulduğu önemli günlerden de biridir.

Bu yüzden her yıl 19 Eylül’de Şehit Ailelerimizle, Gazilerimiz ve Aileleriyle biraya gelmekte.

Yine, eli kanlı terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürüten Milletimizin, bugüne kadar olduğu gibi, yarın da, tüm kutsal değerleri uğrunda bir olacağından, canlarını hiç düşünmeden feda edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Erzincan’da da halkımızın huzuru için 365 gün 24 saat büyük bir özveri ile görev yapan güvenlik güçlerimize de Sayın Valimiz nezdinde teşekkür ederim” dedi.

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise konuşmalarında; “Bildiğiniz üzere, Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bizler, sadece bugün değil her gün, sizlerle bir aradayız. Çeşitli vesilelerle hem şehit yakınlarımızla hem de gazilerimizle bir araya geliyor, sizlere her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Şehit yakınlarımızın her bir ferdi ve kahraman gazilerimiz bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Sizlerin sıkıntıları, derdi bizim derdimizdir.

Üzerinde huzur ve güven içinde yaşadığımız cennet vatanımız, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde bizlere miras kalmıştır. Bu asil gerçeği hakkıyla bilen aziz Türk milleti, yurdunu canından yüce sayarak şehitlik mertebesi ve gazilik makamına ulaşan öz evladı askerine, polisine sevgi, saygı ve şükran duygularıyla bağlanmıştır.

Gazilerimizin yazdığı cesaret ve kahramanlık destanları, onların şerefli isimlerini, milletimizin hafızasına kazımıştır. Destansı tarihimizin yaşayan kahramanları olan gazilerimizden aldığımız ilhamla, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız bütün tehditleri bertaraf edeceğimize yürekten inanıyorum. Bizi iç ve dış tehditlere rağmen bin yıldır bu topraklarda başımız dik anlımız açık bir şekilde bu günlere getiren gazilik ruhudur. Kahraman güvenlik güçlerimizin teröre karşı ortaya koyduğu mücadele, 15 Temmuzda gazi milletimizin gösterdiği direniş ruhu bunun açık bir ispatıdır. Bu millet tarihi şan ve şerefle yazan, devletler kuran, gittiği her yere adaleti ve merhameti götüren gazi bir millettir. Böyle bir milletin evladı olmaktan dolayı gurur duyuyorum.

Ay yıldızlı bayrağımızın göklerde ilelebet dalgalanması için gözlerini kırpmadan canlarını veren yiğitlerimiz ve kahramanlık gösteren gazilerimiz için ne yapsak az, onlara borcumuzu ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz bunu da biliyoruz. Onların emanetlerine sahip çıkarak, eşlerinin, çocuklarının, anne ve babalarının mağdur olmasına izin vermeyerek, şehitlerimize karşı vefa borcumuzun gereğini yerine getirmek istiyoruz. Bize düşen, şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkabilmek, emanetlerine gereken değeri gösterebilmek ve hak ettikleri hizmeti sunabilmektir. Allah devletimizi, birliğimizi daim eylesin, devletimize, milletimize zeval vermesin. Şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları bu vatan toprağını her zaman yüzü ak, başı dik insanların diyarı eylesin. Sağlık, sıhhat, huzur ve esenlik içinde daha nice güzel günlere kavuşmayı niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı