Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Arslantaş: Uyanık olacağız, her zaman kıyamda duracağız

18 Mart Şehitleri Anma günü dolayısıyla Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlen programda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ‘’Uyanık olacağız, her zaman kıyamda duracağız. Çok çalışacağız, kardeşliğimizi, birlikteliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyip büyük Türkiye mefkûremizi gerçekleştireceğiz’’ dedi.

18 Mart Şehitleri Anma

Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma günü dolayısıyla Erzincan Müftülük Konferans Salonunda program düzenledi. Programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Org. İsmail Serdar Savaş, AK Parti Erzincan Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy,  İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının ardından Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 
Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “Çanakkale, bu aziz milletin bir kez daha şahlandığı yerdir. Çanakkale, bu toprakları kutsal bir vatan olarak ölümüne sahiplediğimiz bir vatan parçasıdır. Çanakkale, bir milletin uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu anıtlaştırdığı topraktır. Kurtuluş Savaşı’mızın girizgâhı, cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı yerdir Çanakkale. Mazlumun zalime karşı galebe çaldığı, Asım’ın neslinin namusunu çiğnetmediği yerdir Çanakkale.
Urfalı Davutoğlu Abidin’in, Elâzığlı Süleymanoğlu Zülfü’nün, Erzincanlı Ahmetoğlu Abdullah’ın, Üsküplü Hamitoğlu Abbas’ın yan yana, omuz omuza, ortak bir vatan, ortak bir gelecek için can verdikleri yerdir Çanakkale.Filistinli, Bosnalı, Yemenli, Kerküklü kardeşlerimizin şehit olduğu yerdir Çanakkale. Bu vatan kimin?” diye sual edenlere karşılık “Bu vatan toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır.” diye cevap veren ve toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duran vatan evlatlarının ortaya çıktığı yerdir Çanakkale. Bir büyük komutanın ileri atılıp milletine ölmeyi emrettiği ve milletinin de ölmekten bir an bile geri durmadığı yerdir Çanakkale. Çanakkale Zaferi, milletler mücadelesinin acımazca sürdüğü bir dönemde, büyük Türk milletinin milli kimlikte buluşmasının, güç ve moral biriktirmesinin, öze ve inançlarına dönmesinin de bir nirengi ve dönüm noktası olmuştur. Bugün de başka yönleri ile büyük bir tehdit olarak ortaya çıkan emperyalizme karşı mücadelede, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı Çanakkale Ruhunun muhteşem anlamında saklıdır. Çanakkale dirilişi, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almaları gereken tarihi bir ibret ve ihtar vesikasıdır.
Çanakkale ruhu diye bir şey var. İslâm dünyasının kalbi, hilâfetin merkezi İstanbul düşmesin diye, bütün Müslümanların yekvücut oldukları ve Çanakkale’ye koştukları bir ruh bu… Ümmet şuuru, direniş ve diriliş ruhu… İşte bugün, Yeni Zelanda’da yaşanan olay Çanakkale ruhunu hazmedemeyen Haçlı kalıntılarının son direnişleridir. Bu terör olayı, bizde, İslam coğrafyasında bir uyanışa, bir dirilişe vesile olmalıdır. Gençlerimiz, öğrencilerimiz Çanakkale ruhunu ne manaya geldiğini iyi bilmeli, bu toprakların nasıl vatan olduğu konusunda şuurlanmalıdır. Zira sözde medeni ülkelerin bize, ülkemize, Türk ismine karşı bile tahammül edemediklerini, düşmanlık beslediklerini, teröristin silahındaki yazılarda gördük. Uyanık olacağız, her zaman kıyamda duracağız. Çok çalışacağız, kardeşliğimizi, birlikteliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyip büyük Türkiye mefkûremizi gerçekleştireceğiz.
Tarih, büyük kırılma zamanlarında insanlara millet olma bilinci sağlayan olaylar yaşatır. Bu sınavda bir ideal etrafında birleşebilen topluluklar gerçek millet tanımını oluşturur. Bizler bu sınavdan hep başarıyla çıktık, geçmişte olduğu gibi şimdi de yarın da aynı duygularla aynı iştiyakla vatanımız, milletimiz için çalışacağız. Birlik ve beraberlik içinde kardeşliğimize helal getirmeden Türkiye düşmanlarına karşı sıra dağlar gibi duracağız.
Bu vesile ile kutlu vatan topraklarında huzur içinde yatan ve bizim varlık ve yaşama nedenimiz olarak kendini feda eden o meçhul kahramanların aziz hatıralarını hürmet ve hayranlıkla yâd ediyorum.
Bu zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum. Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza; bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “Çanakkale Zaferimizin 104. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri vesilesiyle sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bugün Çanakkale Zaferi vesilesiyle Çanakkale kahramanlarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle yâd ediyorum. Rabbim tüm şehitlerimizden razı olsun. 
Bundan 104 yıl önce Mehmetçik tarihten silinmeyecek bir destan yazdı. Kahraman ecdadımız bu destanı, fedakârlığıyla vatan ve millet sevgisiyle yazdı.
Çanakkale Savaşı, tarihten silinmek istenen bir milletin, küllerinden doğuşudur. Vatanını canı pahasına korumak isteyen ecdadımızın diriliş destanıdır. Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahraman ecdadımız, bizim bugün sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temellere dayandığını tüm dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. 
Çanakkale Savaşı, emperyalist güçlere karşı bu vatanın hamiyetli çocuklarının gösterdiği kahramanlık hikâyesidir. Çanakkale Zaferi’nde ortaya konulan vatan sevgisi, asırlar geçse de zihinlerden silinmeyecektir.
18 Mart’ta Çanakkale’de aziz milletimiz, kutsal değerlerini muhafaza etme uğruna canı pahasına mücadele etmiş, düşman kuvvetlerine ve tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirterek vatanına ve bayrağına sahip çıkmıştır. 
Bugünlere ulaşmamızda önemli bir yeri olan Çanakkale Zaferi,aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin sembolü olmuştur.Koca Seyit’in yalnız bir top mermisini değil, bir milleti sırtlandığı yerdir Çanakkale. Bu büyük zaferin kazanılması 20. yüzyılın tüm siyasal olaylarına yön vermiştir.
Tarihin en çetin sınavlarından biri olan I.Dünya Savaşı, Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi hep birlikte mücadele ederek yüz akıyla çıktığı bir sınavdır. Bu zorlu sınavda vatan için canlarını verenler Yemen’de, Necid çöllerinde Kut-ul Amere’de sıcaklıktan kavrulmuş, Sarıkamış’ta ölümcül soğukla boğuşmuştur. Ama Çanakkale Savaşı, Akif’in benzetmesi ile Bedir Savaşı gibi bir var olma savaşıydı. Akif’in deyişiyle “Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi, Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi.“ Hamdolsun, hürriyetine düşkün, işgal değil fetih ruhuyla hareket eden bir milletin mensuplarıyız.
Çanakkale “inananlar“ ın zaferidir. Hakk’a inanan, milletine güvenen, istiklaline düşkün bir milleti dünyanın en gelişmiş silahları, tankı, topu sindiremez, yok edemez. Bizler bu mesajı tüm dünyaya en gür sesle verdik. Bizler, vatan sevgisinin imandan geldiğine inanan bir milletiz. Düşmanların hayâsızca saldırılarına karşı sıra dağlar gibi duran, hamiyetperver ecdadımızın mirası olan bu vatana sahip çıkacak güce, ferasete, imana ve inanca sahibiz.
Geçmişi anmak, ortak bir gelecek kurma amacı taşır. Bu bereketli topraklarda yaşamanın bir bedeli vardır. Bu nedenledir ki bir asır önce yedi düve karşı, dün 15 Temmuz’da içimizdeki hainlere karşı, bugün istiklalimize göz diken emperyalist güçlere karşı mücadele ediyoruz. Sizlere düşen görev, Çanakkale Zaferi’ni sadece bir tarihi olay diye algılamayıp Çanakkale ruhunu özümsemek olmalıdır. 
Öyleyse daha çok çalışıp ortak bir gelecek inşa etmek için mücadele etmeliyiz. Özveri olmadan, fedakârlık olmadan kahraman olamazsınız. Bugün bir asır önce Çanakkale’de anadan, yardan vazgeçen, vatanı için pek çok zorluğa göğüs gererek destan yazan işte bu ruha sahip olan kahramanlarımızdır. 
Mayasında kardeşliğimizin ve ilelebet birlikte yaşama azmimizin iradesi olan Çanakkale Zaferi’ni tekrar gururla kutluyorum. Bizlere bu cennet vatanı bırakan ecdadımızı minnetle şükranla yâd ediyorum. Tüm şehitlerimizi, isimsiz kahraman evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyor, sizleri seviyle saygıyla muhabbetle anıyorum” dedi.
Vali Ali Arslantaş’ın konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından filografi sanatı ile hazırlanan Türk Bayrağı Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a hediye edildi. 
Program ‘Otuz Kuş’ şiirinin okunması, ‘Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’ temalı Kum Sanatı gösterisi, Çanakkale Ruhu Her Yerde temalı video gösterimi, Çanakkale Şehitleri orotoryosunun ardından son buldu.