Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Makas: Erzincan Lokomotif Şehirdir

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla Erzincan'daki gazeteciler afet konusunda farkındalık eğitimi verildi. Erzincan Valisi Mehmet Makas, burada yaptığı açıklamada “Türkiye’de afet bilincinin artırılması noktasında Erzincan lokomotif şehirdir. İnsanı da en bilinçli insandır diye düşünüyorum” dedi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve

İbrahim GÜRLER

Erzincan AFAD Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekirn Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Rektörü Prof.Dr. Akın Levent, Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş ile kentte bulunan gazeteciler katıldı.

AFAD İl Müdürü Kadir Çelik, burada yaptığı konuşmada, sadece Erzincan’ın değil ülkemizin deprem kuşanığıda yer aldığını ve depremlerden en az zararla çıkabilmek için bu eğitimlerin verildiğini ifade ederek, “Yapılması gereken en önemli şeylerden birisi afetlerde aile planlamasıdır. Özellikle çalışan anne babalar ve çocukları evde bir araya gelerek zarar verecek her şeyi çocuklara öğretmemiz gerekiyor. Çocuklara afet zamanları için görevler verip sorumluluk sahibi olmalarını sağlamalıyız. Dprem anında çocuk okulda ise yapması gerekeni ona öğretmeliyiz, anlatmalıyız.” dedi

ERZİNCAN ACILARIN ŞEHRİ, DEPREMİN ŞEHRİ

Erzincan Valisi Makas, yaptığı konuşmasında şunlara yer verdi; “2021 yılı afet farkındalık eğitim yılı ilan edildi. bu noktada vatandaşımızı afet bilinci ile bilinçlendirmek gerekli eğitimleri vermek, Allah muhafaza bir afet anında da zararı en aza indirgemek adına başta can kaybımız olmak üzere vatandaşları eğitme noktasında bir hedef belirledik kendimize ve bu eğitimlerimize başladık.

Erzincan acıların şehri, depremin şehri, Türkiye’de afet bilincinin artırılması noktasında Erzincan lokomotif şehirdir. İnsanı da en bilinçli insandır diye düşünüyorum. Dışarıda kime sorarsanız sorun, Erzincan’la ilgili ilk konuşulan “Erzincan eşittir depremdir, Erzincan eşittir acıdır” diye konuşuluyor.

ASIL OLAN AFETİ UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK

Biz bunun bilincindeyiz. Önemli burada afete karşı müdahaleler, afetle ilgili eğitimler noktasında daha bilinçlendirmek. Bu noktada Erzincan’da hedef 134 bin vatandaşımıza eğitim vermeyi hedefliyoruz. Başa gelmeyince bilinmiyor ama Erzincan bunun bilincinde. Asıl olan afeti unutmamak ve unutturmamak. Çocuklardan başlamak üzere 7’den 70’etüm kardeşlerimize ulaşmayı planlıyoruz. Bu noktada hem eğitim veriyoruz hem de afette riski azaltma adına İl risk azaltma planları hazırlıyoruz. Haziran ayına kadar Erzincan’da sadece deprem değil, sel, heyelan, çığ ve her afet türüne göre riski azaltmaya yönelik planlarımızı hazırlıyoruz” diye konuştu.

Verilen eğitimin ardından çalan siren ile birlikte Erzincan Valisi Makas, Belediye Başkanı Aksun, EBYÜ Rektör Levent, protokol ve gazeteciler deprem anında yapılması gereken çök, kapan, tutun yöntemini bulundukları alanda yaptılar.

Daha sonra çalan ikinci siren ile birlikte Vali Makas, protokol ile yangın söndürme tatbikatında yanan bir alanı söndürmeleri ile program tamamlandı.