Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Makas: Hizmette Asıl Olan İnsanımızdır

Erzincan Valisi Mehmet Makas, köy ve ilçe merkezinde mahallelerin sorunlarını, vatandaşların istek ve şikâyetlerini tespit etmek, yapılan ve yapılacak kamu ve özel sektör yatırımlarını, istihdam konularını ve muhtarların çalışmalarını değerlendirmek üzere Erzincan'ın Refahiye ilçesinde ki muhtarlarla bir araya geldi. Vali Makas burada yaptığı konuşmada ‘‘Yaptığımız her türlü hizmette asıl olan İnsanımızdır. En ücra köşede yaşayan kardeşlerimizin yüzünü güldürmek için hareket edeceğiz’’ dedi.

Erzincan Valisi Mehmet Makas,

Haber: İbrahim Gürler

Refahiye Çok Programı Lisesinde düzenlenen toplantıya Mehmet Makas, İlçe Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Refahiye Belediye Başkan Çakmak Paçacı, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Yıldız, İldeki kamu kurum müdürleri ve Refahiye ilçesinde bulunan mahalle ve köy muhtarları katıldı. Vali Makas, Hökümette tanıdık, Evladımız Saydık, Gidişine yandık, Geleceğine İnandık yazılı pankart ile karşılandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Refahiye Belediye Başkan Çakmak Paçacı, selamlama konuşması yaparak ilçede yapılan toplantıya hoş geldiniz dedi. İlçe Kaymakamı Eyüp Kaykaç ise, yaptığı konuşmada Sayın valimizin İlçemize olan hassasiyetinizi biliyorum, kendisi uzun yıllar kaymakamlık yaptı görev yaptığı dönemde çıtayı o kar yükseltti ki şimdi biz zorlanıyoruz dedi. Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız ise toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, İl Özel İdaresi olarak şehrin dört bir yanına hizmet götürdüklerini söyledi.

KAMUDA VATANDAŞ VELİ NİMETİMİZDİR

Erzincan Valisi Mehmet Makas ise konuşmasında ‘‘8 İlçemizin hiç birinin birbirinden farkı yok, hangi ilçemizde bir vatandaşımızın üzüntüsü kederi oluyorsa biz de kederleniyoruz, sevincinde de seviniyoruz. Biz Erzincan’ın her bir metrekaresiyle bundan sora dertleneceğiz. Neşesiyle neşeleneceğiz. İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın şiarıyla hareket edeceğiz. Yapılan yatırımlarda vatandaş menün değilse, dua etmiyorsa bunu yapmanın bir hükmü yok, asıl olan Vatandaşın yüzünün gülmesidir. Asıl olan Vatandaşın getirilen hizmetten memnuniyet duymasıdır. Burada yaptığımız her türlü hizmette asıl olan İnsanımızdır. En ücra köşede yaşayan kardeşlerimizin yüzünü güldürmek için hareket edeceğiz. Vatandaş devlet dairesine girdiği zaman memurumuz lütufta bulunuyor mantığıyla değil de özel sektörde olduğu üzere Müşteri veli nimettir. Kamuda da vatandaş veli nimetimizdir mantığıyla, vatandaş varsa bende varım mantığıyla ve vatandaşı patron koltuğuna oturtarak vatadaşın hizmetkarı şeklinde hizmet vermek adına bir devlet anlayışıyla yürüyeceğiz’’ dedi.

BİZİ UYARIN UYARMAZSANIZ BU VEBALE HER BİRLİKTE GİRERİZ

Vali Makas, Oturduğumuz yerler makamlar sizlere aittir. Kapımız herkese açıktır dedi. Gelin bizi uyarın şu noktada şu yatırımı yapmalıyız. Şu noktada şu vatandaşımızın derdi var, devlet olarak ulaşamadınız diye bizi yönlendirin. Hiçbir vatandaşımız bu coğrafyada boynu bükük yaşamasın bizim derdimiz bu. İnşallah bunu başaracağız.

MAKAMLAR MİLLETİNDİR

Hiçbir Erzincanlımızın ben bu ilde sahipsizim şeklinde bir olumsuz düşünceye kapılmasını engelleyerek benimde bir sahibim var benimde bir devletim var, dedirttirebilmek gayesiyle koltukta oturacağız. Eğer biz yanılırsak bu şiarımızdan hakikaten eğri büğrü gitmeye başlarsak lütfen bizi uyarın. Uyarmazsanız bu vebale her birlikte gireriz. Oturduğumuz makamlar sizlere ait makamlar, millete ait makamlarda biz sadece sizin adınıza sizin yetkinizi kullanıyoruz. Ben bunu özellikle istirham ediyorum ve bu noktada da yardım talep ediyorum’’ diye konuştu.

Düzenlenen toplantıda Refahiye İlçesinde yapılan ve yapılması planlanan faaliyetleri içeren sunumları katılımcılara aktarıldı. Ayrıca gerçekleştirilen toplantıda ilçe muhtarlarının sorun, görüş ve önerileri dinlendi. Vali Mehmet Makas, Muhtarların ilettiği sorunların en kısa zamanda çözülmesi konusunda ilgili Kurum Müdürlerine talimat verdi.