Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Yazıcıoğlu Görseydi Gurur Duyardı

Bu yıl 40´ıncısı düzenlenen Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları Şenliği hakkında açıklamada bulunan Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı Başkan Yardımcısı Dr. Ferudun Çelikmen, ‘‘Bir zamanlar kimsenin bilmediği ilçemiz şimdilerde dolup taşıyor. Tur otobüslerinin uğrak noktası haline geldi. Rahmetli Eski Erzincan Valimiz Recep Yazıcıoğlu bugünleri görseydi herhalde bizlerle gurur duyardı’’ dedi.

Bu yıl 40´ıncısı düzenlenen

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan´ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları şenlikleri kapsamında TKF Dragon yarışları düzenlendi. Gerçekleştirilen Uluslararası 40´ıncı Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları şenliklerinde TKF Dragon yarışlarında sporcular kürek çekerek birbirleri ile yarıştılar. Kemaliye Karanlık Kanyonda düzenlenen TKF Dragon yarışlarına vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. 10´ar sporcudan ve bir de davul ile ritim tutan yönlendiriciden oluşan iki takımın yarışması renkli görüntüler oluşturdu.

SENEYE 41 KERE MAŞALLAH DİYECEĞİZ

Şenlikler hakkında İbrahim Gürler’e açıklamada bulunan Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı Başkan Yardımcısı Dr. Ferudun Çelikmen,40´ıncı Erzincan Kemaliye (Eğin) Kültür ve Doğa Sporları Şenliği festivalimizdeyiz. Gördüğünüz gibi son derece heyecanlı zevkli Dragon yarışları ile şenliğimiz devam ediyor. Basın mensubu arkadaşlar birebir şahidi bu işin. 15 yıl önce bir otobüsün gelmediği Kemaliye´ye hafta sonu onlarca tur otobüsü geliyor, hafta içi yine aynı şekilde çevre il ve ilçelerden Malatya´dan, Elazığ´dan, Erzincan´dan, Diyarbakır´dan, Erzurum´dan insanlar geliyor. İstanbul´dan, Ankara´dan turlar geliyor. sonuçta Kemaliye Erzincan´ın turizme açılan bir vitrini, bir penceresi. Biz Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı olarak 40´ıncı şenliğimizi yapıyoruz. Seneye inşallah hep beraber sizlerle beraber 41 kere maşallah diyeceğiz. Şenlikleri sürekli ve sürdürülebilir tutmak önemlidir. Kemaliye örnek olmuştur. İnsanlar bu ülkenin cennet ülkenin her köşesini görmeliler. Gezmeliler” dedi.

VALİ YAZICIOĞLU’NU RAHMETLE ANIYORUZ

Karanlık Kanyon’da gerçekleştirilen ve adrenalin tutkunlarının nefesini kesen ‘base jump’ ve ardından yarasa adam atlayışları ile artık her yıl uluslararası düzeyde artan bir sporcu katılımıyla bu yıl Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri’nin 40’ncısını düzenlediklerini sözlerine eyken Çelikmen,  Şenliklerin ilk gününde Karasu Nehri’nde dragon yarışları düzenlendiklerini belirterek; “Son derece heyecanlı bir aktivite ile festivalimiz başladı. Bir zamanlar kimsenin bilmediği ilçemiz şimdilerde dolup taşıyor. Tur otobüslerinin uğrak noktası haline geldi. Rahmetli Eski Erzincan Valimiz Recep Yazıcıoğlu bugünleri görseydi herhalde bizlerle gurur duyardı. Buraların günün birinde böyle turist kaynayacağını, insanların turizmden gelir elde edeceğini görseydi çok mutlu olurdu. Vali Yazıcıoğlu’nu rahmetle anıyoruz” diye konuştu.