Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vaşak keçi sürüsüne saldırdı

Erzincan'da dağ keçilerine saldıran bir vaşak av rehberliği yapan Fahri Nihat Akoğlu tarafından saniye saniye kayıt edildi. Dağ keçilerini görüntüleyen Akoğlu görüntü aldıkları sırada bir vaşak bir anda dağ keçisi sürüsüne saldırıyor ve bir dağ keçisi yakalamaya çalışıyor.

Erzincan'da dağ keçilerine saldıran

Erzincan’da nesli tükenme tehlikesi altında olan vaşağın avlanma anı Türkiye’de ilk kez görüntülendi. Bir anda dağ keçilerinin arasında beliren vaşak şaşkınlıkla izlendi.

Olay Erzincan’ın Üzümlü Sarıkaya Mevkiinde geçtiğimiz günlerde yaşandı. Erzincan’da av rehberliği yapan Fahri Nihat Akoğlu Bulgaristan’dan gelen avcılar ile birlikte domuz avı sırasında dağ keçisi sürüsüne denk geldi. Yaklaşık bin metre yükseklikteki yamaçlarda ilerleyen dağ keçisi sürüsünü izlerken, bir anda ortaya çıkan vaşak dağ keçilerini kovalamaya başladı. İzleyenlerin şaşkınlıklarını gizleyemedikleri avlanma sırasında ilk saldırı da başarılı olamayan vaşak dağ keçilerinin arkasından koşarak gözden kayboldu. Türkiye’de şu ana kadar ilk kez görülen vaşağın avlanma anı av rehberinin kamerası ile saniye saniye görüntülendi.