Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yazar Kutlu: Erzincan’a karşı bir gönül borcum var

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Mustafa Kutlu, Memleketi Erzincan’da sevenleri ile buluştu. Kutlu Burada yaptığı konuşmada Erzincanlılar beni pek tanımazlar. Ama bu memlekete karşı bir gönül borcum var, bütün yazdıklarımın alt yapısı Erzincan’dan müteşekkildir dedi.

Türk edebiyatının en önemli

Haber: İbrahim Gürler 

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen Türk Hikayesinin Kutuplu Yıldızı Mustafa Kutlu ile söyleşi programında, yazar Kutlu sevenleri ile buluştu.  Erzincan Millet Kıraathanesinde gerçekleşen etkinlikte Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şube Başkanı Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir,  Yazar Mustafa Kutlu, TYB üyeleri ile çok sayıda üniversite öğrencisi katılırken, Yazar Kutlu sevgisi salona sığmayarak bir çok öğrenci ayakta takip etti. TYB Erzincan Şube Başkanı Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir, Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Mustafa Kutlu’yu Erzincan’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. 


 

FALCAO’NUN GELMESİNE DÖNDÜ
Yazar Kutlu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Böyle bir ilgiyle karşılaşacağımı hiç ummuyordum sanki Falcao’nun gelmesine döndü şimdi burası.  Ben fazla kalabalık istemedim en fazla 15-20 kişi istedim. Hatta büyük salona yapalım dediler ama benim büyük salonlarla işim yok, Ben Erzincan’a arkadaşlarımla kucaklaşmaya geldim.  Ben hayatımda nutuk atmamışım, kalabalığa konuşamamışım, dolayısıyla bu kalabalık beni rahatsız etti. Bugün burada bulunmamızın sebebi Erzincanlı biri olarak Erzincanlı arkadaşlarımızla kucaklaşmaya geldim. Bizim ailemiz yıkılan Erzincan’ın yerlisi, İlk okulu, Orta okulu ve Liseyi Erzincan’da bitirdim. 1964 yılında çıktım Erzincan’dan, dolayısıyla Erzincanlılar beni pek tanımazlar. Ama bu memlekete karşı bir gönül borcum var, bütün çocukluğum Erzincan’da geçti.  Yazdıklarımın alt yapısı Erzincan’dan müteşekkildir dedi. 

ERZİNCAN’I TANIYAMAZ HALDEYİM
Yazar Kutlu,  Erzincan’ı tanıyamaz haldeyim, 5 sene önce Annemin vefatı için gelmiştim. 5 sene geçti bu 5 yıl içinde acayip değişiklikler olmuş. Sılayı rahim yapalım dedik, arkadaşlarla toplanalım dedik, dolayısıyla Erzincan’da Yazarlar Birliği Kurulmuş, Benim Erzincan’da en çok sevdiğim bu binadır, buranında salonu varmış deyince ona da çok sevindim, Üniversitede yapalım çok insanlar gelsin denildi ama kabul etmedim.  Burada böyle yazarlar birliğinin faaliyeti olması beni çok mutlu etti. Dolayısıyla burada olmaktan çok memnunun dedi. Şimdiye kadar Erzincan’la olan bağımı koparmamaya çalıştım. Gençlerle oturdum kalktım 25 yıl dergi çıkarttım, 3 nesil falan bizim orada yetişti. 
 

HER ŞEYİ BİLEN BİR ADAM VARSA ONDAN UZAK DURUN
Gençlerle aram iyidir.  Şimdi sizlerden beni tanıyan tanımayanlardan şu adamı görsek de şu soruyu sorsak diyenler varsa sorun. Ama şunlar hariç, Türkiye’de konuşmacıların çoğu her şeyi bilen konuşmacılardır. Benim en gıcık kaptığım şey odur. Her şeyi bilen bir adam varsa ondan uzak durun. O tehlikeli bir adamdır. Dolayısıyla reel politikle bir ilgim yok, özellikle yazdıklarım hakkında düşüncelerim hakkında, edebiyatla ilgili okuduklarınız hakkında veya benim özel hayatım hakkında sorular olursa cevap verir karşılıklı konuşup dertleşelim dedi.  Yapılan konuşmanın ardından düzenlenen program soru cevap şeklinde devam etti.