Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Şehir Esnaflar Çarşısında Yıkım İşlemleri Devam Ediyor

Belediye Başkanı Bekir Aksun yıkım çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Belediye Başkanı Bekir Aksun

Erzincan Belediyesi tarafından Kentsel dönüşüm projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı alınarak kamulaştırılan,  2 bloktan oluşan Yeni Şehir Esnaflar Çarşısında yıkım işlemleri devam ediyor. Belediye Başkanı Bekir Aksun yıkım çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı alınarak kamulaştırılan, Kızılay Mahallesi, Halitpaşa Caddesi Üzerinde yer alan Eski Emniyet Çarşısı olarak bilinen ve 2 bloktan oluşup 2300 m2 arsa üzerinde bulunan, Yeni Şehir Esnaflar Çarşısında yıkım çalışmaları devam ediyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Bekir Aksun yıkım işlemleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti; “Çok değerli Erzincan’lı hemşehrilerim Erzincan’ımızın çok güzide mahallelerinden biri olan Kızılay Mahallemizin kuzey kısmında bulunan Emniyet Çarşısı olarak da bilinen Halitpaşa Caddesi üzerindeki yerimiz yıllardır mezbelelik bir görüntü içerisinde bulunmaktaydı.

Acele kamulaştırma kararından sonra yıkım kararını aldığımız yerin bugün yıkımını gerçekleştirmekteyiz. Erzincan’ımızda bu tür bulunan  Kızılay Mahallesi, Hocabey Mahallesi, Subay Lojmanları, Polis Lojmanları ve şimdide Emniyet Çarşısının yıkımını gerçekleştirmekteyiz. 

Erzincanımızın daha yaşanılabilir bir şehir olması noktasındaki hizmetlerimizin devamı inşallah 13 Şubat Çarşısı ile berber devam edecektir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, iyi ki varsınız” diye konuştu.