Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yetki istendi

26 Ocak Pazartesi günü Siz yıkmazsanız deprem yıkacak başlıklı haber ile Kızılay İşhanının neden yıkılmadığını sormuştuk. Konu hakkında Kızılay Erzincan Şube Başkanı Volkan Burak Mumcu bir açıklama yaparak Mülkiyeti Genel Merkeze ait olan binanın yıkımı için yetki istendiğini belirtti.

26 Ocak Pazartesi günü

Haber: İbrahim Gürler

24 Ocak günü saat 20.55’de Elazığ‘da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1.607 vatandaş ise yaralanmıştı. Meydana gelen depremde Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta incelenen 16 bin 326 binadan 381’i yıkıldı. Erzincan’da da hissedilen depremin ardından gözler Erzincan’da ki riskli yapılara çevrildi.  Şehir merkezinde dört yolda Mülkiyeti Kızılay Genel Merkezine ait olan ve acil yıkılması gerektiği görüşünün verilmesinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen neden yıkılmadığı gündeme getirmiştik. 

Konu hakkında Kızılay Erzincan Şube Başkanı Volkan Burak Mumcu bir açıklama yaparak 22.01.2020 tarihinde Türk Kızılayı Genel Başkanlığına yazılan istek talebi şu şekildedir.

GÜVENLİK ZAFİYETİ

Mülkiyeti Genel Merkeze takip ve değerlendirmesi Şubemize ait Erzincan İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi 104 ada 1 parselde bulunan taşınmazdaki bütün kiracılar yerlerini boşaltarak etrafı kapatılmasına rağmen güvenlik zafiyeti oluştuğundan en kısa zamanda yıkılması için Şubemize yetki verilmesini arz/rica ederim.  Diye istekte bulunulmuş.