Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zurnacı Babanın Davulcu Kızı

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde 11 yaşında davul çalmaya başlayan Seda Sel, ile zurnacı babası, düğünlerde hem davetlileri coşturuyor hem de okul harçlığını kazanıyor. Düğünlerde zurnacı babasının yanında davul çalan Seda, görenlerin ilgisini çekiyor.

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde 11

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde yaşayan zurnacı baba Rıza Sel ile 11 yaşından itibaren davul çalmaya başlayan kızı Seda Sel, davul zurna eşliğinde düğünleri şenlendiriyor.

46 yaşındaki Rıza Sel ile 16 yaşındaki kızı Seda Sel, düğünlerde davul zurna çalıyor. Düğünlerde zurnacı babasının yanında davul çalan Seda, görenlerin ilgisini çekiyor.

İYİ BİR UYUM SAĞLADIK

Beş  yıldır Refahiye  İlçesinde babasıyla düğün ve benzeri organizasyonlarda davul çaldığını söyleyen 11. sınıf öğrencisi Seda Sel,  Babasının zurna çaldığını ve bundan esinlenerek davul çalmayı kendi gayretiyle öğrendiğini belirterek, “Babamla davul zurna çalıyoruz. 11 yaşından beri bu mesleği icra etmeye çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

Babasıyla iyi bir uyum sağladıklarını dile getiren Seda Sel, “Kına, düğün ve benzeri organizasyonlara gidiyorum. Benim için davul çalmanın herhangi bir zorluğu yok, sadece biraz bilek gücü gerektiriyor. Düğünlerde çok güzel tepkiler alıyorum. Bir kız çocuğu olarak bu işi yapmam insanlarda merak uyandırıyor.” diye konuştu.

Seda Sel, ayrıca Üniversite sınavlarına hazırlanarak müzik bölümünü okumak istediğini de sözlerine ekledi. 

RİTİMLERİ GAYET GÜZEL

Baba Rıza Sel ise “Kızımla beraber beş yıldır düğünlere gidiyoruz.  Benim erkek çocuğum olmadığından dolayı kızım bana yardım etmek için davul çalmayı örendi, Kızımda bir heves vardı.  11 yaşında  davul çalmayı örendi, Onunla beraber şu an düğünlere gidiyoruz..Sahneye çıktığı zaman güzel tepkiler alıyoruz. Ritimleri gayet güzel, beğeniyorum, kızımla gurur duyuyorum.”

Rıza Sel, 21 yıldır düğünlerde  davul zurna çaldığını söyleyerek, daha önce çobanlık  yaparak kendi başıma zurna çalmayı öğrendim.  25 yaşından beri zurna çalıyorum. Seda davul çalmasını öğrenene kadar  başka arkadaşlar bana davul çalarak eşlik ediyordu, daha sonra ise  Seda öğrenince, düğünlere beraber gitmeye başladık diye konuştu.