Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

77 yaşındaki Erol Kahraman, Hukuk Fakültesinden mezun oldu

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi, 26. dönem mezuniyet töreni düzenledi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Fakültesi, 26. dönem mezuniyet töreni düzenledi. Törene Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Âdem Başıbüyük, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Döner, akademisyenler, öğrenciler, aileler ve basın mensupları katıldı.

Hukuk Fakültesi bahçesinde renkli görüntülerle gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle bu yıl EBYÜ Hukuk Fakültesi’nden 370 öğrenci mezun oldu. Törende Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Döner günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptılar.

Mezunlar içinde dikkat çeken 4 çocuk babası, 77 yaşındaki Erol Kahraman, Hukuk Fakültesinden mezun olarak mezuniyet töreninde kep attı. Herkese adeta “okumanın yaşı yoktur” dedirten Kahraman, 1962 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmış, ancak zorunlu nedenlerden dolayı ikinci sınıfta okulu bırakmak zorunda kalmıştı. Erzincan’da uzun yıllar Erol Kitabevi’nin işletmeciliği yapan sürdüren Kahraman, yıllar boyu kitaplara olan ilgisini hiç kaybetmedi. Üniversiteler için çıkan aftan yararlanan Kahraman, Ankara Üniversitesi’nden Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne nakil oldu. Afla döndüğü fakülteden 77 yaşında mezun olan Kahraman, bugün mezuniyet coşkusu yaşadı.

Törende bir konuşma yapan Kahraman, duygularını şöyle dile getirdi: “Bugün hepimiz mezun olmanın haklı coşkusunu ve gururunu yaşıyoruz. Büyük çoğunluğunuz için 4 yıl önce, benim için 1963 yılında başlayan ve nerdeyse bir ömür süren üniversite lisans öğrenim sürecinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle hepinizi yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum. Sizlerin bir büyüğü ve mezuniyet dönem arkadaşınız olarak sizlere Montagine’nin ‘Hedefi olmayan gemiye, hiçbir rüzgâr yardım etmez.’ ve Peter Drucker’ın ‘Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur.’ sözlerini hatırlatmak istiyorum. 1963 yılında büyük arzu ve istekle Ankara Hukuk Fakültesinde başladığım, bazı nedenlerden dolayı tamamlayamadığım, çıkan birçok öğrenim affından öngörülen şartlar nedeniyle yararlanamadığım, ama sonunda hedefim olan hukuk öğrenimine yeniden dönme şansını bularak öğrenimimi çok sevdiğim memleketim olan, şair Ahmet Muhip Dranas’ın dizeleriyle dağları karlı Erzincan’da tamamladığım için çok mutluyum. Yaşadıklarım “Yönünüzü, hedefinizi değiştirmedikçe, istediğiniz yere eninde sonunda varırsınız.” olarak ifade edilen Çin Atasözünün bir göstergesidir. Bilimsel disiplinlerde bugünlere gelmemizde önemli katkıları olan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ayhan Döner’e, hocalarımıza ve idari personele mezunlar adına teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Sizlere yaşam yolculuğunuz da sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Törende konuşmaların ardından dönem birincisi Kübra Altun, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra mezun olan öğrenciler diplomalarını Üniversite üst yönetimi, Hukuk Fakültesi Dekanı akademisyenlerin ellerinden diplomalarını alarak meslek yemini ettiler.

Mezuniyet töreni öğrencilerin kep atmasının ardından çalınan müzikler eşliğinde oyunlar oynanıp halaylar çekilmesiyle son buldu. Törende renkli görüntüler oluşurken mezun öğrenciler arkadaşları ve ailelerine sımsıkı sarılarak mezun olmanın gururunu doyasıya yaşadılar.