Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Haydar Dedeyi Anma ve Orçul Kültürünü Yaşatma Etkinlikleri

Ali Haydar Dedeyi Anma ve Orçul Kültürünü Yaşatma Etkinlikleri yapıldı.

Ali Haydar Dedeyi Anma

Refahiye ilçesine bağlı Çukurçimen Köyü’nde düzenlenen etkinliklere; Vali Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mustafa Kul, Refahiye Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, Cemevi Dedesi Hasan Eroğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ali Haydar Dede Cemevi Dedesi Hasan Eroğlu, Refahiye Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun tarafından yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği programda son olarak konuşan Vali Mehmet Makas, kardeşliğin şehrin olan Erzincan’ın Türkiye’ye örnek olduğunu hatırlatarak; “Yıllardır bu bölgede dertte de keder de mutlulukta da bir ve beraber olduk ve her zaman hizmet ettik. Köylerimizin yolları başta olmak üzere ihtiyaçları neyse onları tamamlamaya çalışıyoruz. İl Genel Meclisimizin desteği ile Cemevlerimizin inşaatı ve teşrifatı için bu yıl yaklaşık olarak 8 milyon TL harcadık. Hepsi vatandaşlarımıza feda olsun. Gayemiz her zaman olduğu gibi ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla vatandaşımıza hizmettir.” dedi.

Konuşmaların ardından semah gösterisi yapıldı ve ardından etkinliklere destek verenlere plaket taktim edildi. Program çeşitli sanatçıların sahne aldığı konserlerle sona erdi.