Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara’da Bürokratlar ve İşadamları Bir araya Geldi

Ankara’daki işadamları, bürokratlar ve STK temsilcilerinin bir araya geldiği toplantı 25 aralık Pazar günü İller Bankası Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Ankara’daki işadamları, bürokratlar ve

Erzincanlılar arasında dayanışma ve iletişimi arzu edilen seviyeye çıkarmak ve Erzincan’la ilgili kurumsal bir kültür oluşturmak amacıyla, Ankara’daki işadamları, bürokratlar ve STK temsilcilerinin bir araya geldiği toplantı 25 aralık Pazar günü İller Bankası Sosyal Tesislerinde yapıldı.

 ERDEF’in koordinasyonunda düzenlenen toplantıya eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, eski Ulaştırma Bakanı Hasan Basri Aktan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Öztürk Selvitop, eski TEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Taşdemir, ERSİAD Başkanı Tevhit Şevket Tavşanoğlu, çok sayıda üst düzey bürokrat ve işadamları katıldı.

Toplantıda ERDEF Başkanı Selahattin Ayvaz açış konuşması yaptı. Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Bakanlar Ali Çoşkun, Hasan Basri Aktan, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve ERSİAD Başkanı Tevhit Şevket Tavşanoğlu konuşma yaptı.

Erzincan ve Erzincanlılar merkezli yapılan konuşmalarda; Erzincan’ın gurbette yaşayan hemşerileri için de çok önemli olduğu, şehrin kalkınması ve ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi yönünde yapılan çalışmalara herkesin destek vermesi gerektiği dile getirildi.

Bugün gurbette gerçek rakamlarla 800 binden fazla Erzincanlının yaşadığı, Bunlar arasında dünya çapında iş adamlarının, Siyaset erbabının, akademisyen ve bürokratın bulunduğunu, Türkiye geneline yayılmış 300 den fazla derneğin faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtilerek her kesimin kendi üzerine düşen konularda daha fazla çaba harcaması istendi. Bu çabanın ortak hedeflere doğru, belirlenmiş strateji ve planlarla yapılmasını.  Hemşeri derneklerinin hem Erzincan’a dönük çalışmalara, hem de Erzincanlıları bir araya getirme çabalarına siyasi görüş ayrımı yapmadan devam etmelerine. Bu çalışmalarda Erzincan’daki kuruluşlarla istişare etmeleri, onların da daha aktif olmasının, Gurbette oluşan bilgi ve tecrübeden daha fazla yararlanmalarının sağlanması istendi.