Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arabistan'dan gelenlere Erzincan leblebisi ikram edildi

Suudi Arabistan'dan Erzincan’a getirilen 173 Türk vatandaşı, koronavirüs tedbirleri kapsamında, 14 günlük karantina süreci için KYK Erzincan Pir Muhammed Bahaeddin Öğrenci yurduna yerleştirildi. Burada gelen vatandaşlara Türk Kızılay’ı Erzincan Şubesi tarafından Erzincan Leblebisi ikram edildi.

Suudi Arabistan'dan Erzincan’a getirilen

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşın, yaklaşan ramazan ayı ve Ramazan Bayramı’nı evlerinde geçirebilmesi amacıyla başlatılan tahliye operasyonu kapsamında Suudi Arabistan’daki 173 Türk vatandaşı Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçak ile Erzincan’a geldi.

Erzincan Havalimanı ses sisteminden çalan “Ölürüm Türkiyem” türküsüyle karşılanan kafile, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince dezenfekte edildi. Güvenlik önlemleri eşliğinde önceden izolasyonları yapılan otobüslere kalacakları KYK Erzincan Pir Muhammed Bahaeddin Öğrenci  Yurdu’na götürülerek buraya yerleştirildi.

BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM

Yurt binası girişinde ‘Erzincan’a Hoş geldiniz’ yazılı pankart ile bina içerisinde çalan ‘‘Bir Başkadır Benim Memleketim’’ şarkısı eşliğinde karşılanan öğrenciler gerekli bilgilendirmeler ve ateşlerinin ölçülmesi sonrası yurda yerleşerek, 14 gün burada gözlem altında tutulacak.

İhtiyaçları Erzincan Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kızılay tarafından karşılanan Türk vatandaşları, odalarda tek kişi kalıyor.

TÜM İHTİYAÇLAR SAĞLANIYOR

Yurtta kalan misafirlerin tüm ihtiyaçları sağlanırken,  Seccade, çocuk bezi, hijyen seti, kişisel bakım ve temizlik malzemesi desteğinde de bulunuluyor. Gelen misafirlere ayrıca Türk Kızılay’ı Erzincan Şubesi tarafından Erzincan Leblebisi, Hurma ve Erzincan Sodası ikram edildi.Ayrıca yurtta kalan misafirlere Türk Kızılay’ı tarafından 3  öğün yemek veriliyor.

Öte yandan 14 günlük karantina süresinin ardından Vatandaşlar sağlık durumlarına göre evlerine gönderilecek.