Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buğday Rekoltesi Çiftçiyi Memnun Etti

Buğday Rekoltesi Çiftçiyi Memnun Etti

Buğday Rekoltesi Çiftçiyi Memnun

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin buğday hasat sezonunun son günlerinde merkeze bağlı Değirmenköy Köyünde üreticileri tarlada ziyaret etti.

Vali Mehmet Makas, “Bazı bölgelerde dekara verimin 800 kiloya kadar çıkması ilimizin buğday üretimi açısından son derece sevindirici bir gelişme olmuştur. Tohum dağıtımından bu yana ekiplerimiz çiftçilerimizle ortak hareket ederek her türlü teknik desteği sağlamıştır. Bakanlığımızın bu sezon ton başına 1000 lira destek uygulaması da çiftçilerimizi memnun etmiştir. Önümüzdeki yıllarda çiftçilerimizle birlikte daha çok üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise çiftçilere bereketli bir sezon dileyerek “Devletimiz, Hükümetimiz tüm imkanlarıyla üreten çiftçimizin yanındadır. Çiftlerimize sağlanan destekler artarak devam edecek ve ülkemiz üreterek kalkınmaya devam edecektir” diye konuştu.

İl Müdürü Şahin açıklamasında; “2021 yılı sezonunda yaklaşık 358 bin dekar alanda buğday ekimi yapılarak 83000 ton ürün hasadı gerçekleştirilmişti. Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle dekara verim düşük gerçekleşmişti. Pandemi süreci ve sonrasında Dünyada yaşanan gelişmeleri yakın olarak takip eden Bakanlığımız, ülkede hububat üretiminin artırılması amacıyla Erzincan ve birçok bölgede %75 hibe ile buğday tohumluğu dağıtarak çiftçilerimizin daha fazla ekim yapmasına destek oldu” dedi

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin daha sonra Toprak Mahsulleri Ofisi Erzincan Ajans Müdürlüğüne giderek ofisteki buğday alım çalışmalarını incelediler. Burada buğday teslim eden çiftçilerle görüşen Vali Mehmet Makas ve Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman bu sezon buğday rekoltesinin yüksek olması ve ofisin buğday alması ve Tarım Bakanlığının sağladığı destek nedeniyle memnun olan çiftçilerin sevincine ortak oldular.