Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

COVID-19 savaşında etkin rol oynuyorlar

Koronavirüs/COVID-19 salgınıyla mücadele veren sağlık çalışanları ve vatandaşlar için Erzincan’da Halk Eğitim Merkezi’nde gönüllü maske üreten kadınlar COVID-19 savaşında etkin rol oynuyorlar. Merkezde günlük 9 Bin üretilirken toplamda ise 100 Binden fazla maske üretildi.

Koronavirüs/COVID-19 salgınıyla mücadele veren

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan Valiliği öncülüğünde başlayan koronavirüs tedbirleri kapsamındaki çalışmalar, ihtiyaç duyulan her noktada hizmet sunuyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Halk Eğitim Merkezi de maske üretimini gönüllü olarak yapan usta öğretici kadınları ağırlıyor. Erzincan merkez de bulunan gönüllü öğretmen,  gönüllü usta öğreticiler ve gönüllü kursiyerler oluşan yaklaşık 40 kişilik bir ekip Halk Eğitim Müdürlüğü’nde bu hizmeti veriyor. Gün boyu maske üretimi yaparak, fedakarca çalışan kadınlar, yoğun mesaiyle Erzincan’a hizmet veriyorlar. Kadınların günlük ürettiği  yaklaşık 9 bin maske, Erzincan Valiliği koordinesinde  ilgili yerlere dağıtımı yapılıyor.  

BU SÜRECİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

Gönüllü Usta Öğretici Pamuk Yıldız, “Bu süreçte halkımıza, devletimize yardımda bulunmak için burada toplandık. Ben ve  arkadaşımla birlikte bu projeye adım attık. Allah utandırmasın. Devamını da getireceğiz inşallah. Vatanımıza, milletimize, sağlıkçılarımıza yardımda bulunabiliyorsak ne mutlu bizlere.. Mutluyuz ve inşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız. Tüm çalışma arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Nasıl ki sağlıkçılarımız büyük fedakarlıkla çalışıyorsa, evlerine gidemiyorlarsa bizim buradaki arkadaşlarımız ve evlerinde çalışan diğer kurumlardaki arkadaşlarımız da evlerini unutup buraya geliyorlar” diye konuştu.

BU BİR SAĞLIK SAVAŞIDIR

Gönüllü Usta öğretici Emine yıldız ise “Bize ilk haber geldiğinde arkadaşlarımızla bu işe gönüllü başladık.. Hiç tereddüt etmeden bu sürece bizde yardımcı olmak istiyoruz. Devletimize, milletimize hizmet etmek istiyoruz. İnşallah bu virüs kısa zamanda gider ve herkes rahat bir nefes alır.   Bu bir sağlık savaşıdır. Biz de sağlık savaşında elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Eğer devletimize, milletimize katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Arkadaşlarımızla birlikte özverili olarak çalışıyoruz. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince yapabildiğimiz kadar maske yapacağız” diye konuştu.

Erzincan Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Temel Çiçek ise  “Şu an günde yaklaşık 9 bin maske üretiyoruz.  Bu güne kadar toplam  100 binin üzerinde maske üretimi gerçekleştirdik. İhtiyaç halinde ve pandemi hastalığı devam ettikçe maske üretimine devam edeceğiz. Maskelerimizi ürettikten sonra Erzincan Valiliğine teslim ediyoruz dedi.