Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Basın Mensupları ile Biraraya Geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Basın Mensupları ile Biraraya Geldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Basın Mensupları ile Biraraya Geldi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu’na katılmak üzere Erzincan’a teşrif eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, basın mensupları ile bir araya gelerek, açıklamalarda bulundu.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Valimiz Mehmet Makas yaptığı açılış konuşmasında; Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar’a, Erzincan’ı şereflendirdiği için tüm Erzincanlılar adına teşekkür ederek, sempozyum kapsamında Erzincan’da yapılan programların ileride Türk Birliği kurulduğunda kilometre taşı olacağına inandığını belirtti.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Can Erzincan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıs’taki tarihsel gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada “Bugün burada Türk Devletler Teşkilatının bir yanlısı olarak Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu’nda bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duymaktayım. Türkiye Cumhuriyeti Eski Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’a beni buraya davet ettiği için teşekkür teşekkür ediyorum. Erzincan Valimiz Sayın Mehmet Makas’a teşekkür ediyorum. Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu’nun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasının devamında, “Bütün bu Türk Teşkilatının öğeleri ile her zaman Türkiye’nin destekleri ile münasebetlerimizi gerek eğitimde, gerek turizm de, gerekse de kültürel faaliyetlerde devam ettirmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşunda garantör ülkedir. Bu garantörlük hakları ile Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türklerinin her zaman yanında olmuştur. Her zaman ve her yerde Kıbrıs Türk’üne verdiği desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, teşekkür ediyorum. dedi.

Düzenlenen toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.