Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem Tatbikatı Yapıldı

TAMP Kapsamında Deprem Tatbikatı Yapıldı

TAMP Kapsamında Deprem Tatbikatı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Erzincan’da Deprem Tatbikatına düzenlendi

TAMP-ERZİNCAN planı kapsamında, planda görev ve sorumlulukları bulunan kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonun ve işbirliğinin sağlanması, kriz yönetiminde doğru davranış şekilleri uygulamalarını sağlamak için ilgili kurumların katılımıyla Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.

Düzenlenen tatbikata; Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ahmet Kasa, Vali Yardımcısı Mehmet Deniz Arabacı, AFAD Erzincan İl Müdürü Kadir Çelik ve kamu kurum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kadir Çelik yaptığı konuşmada, Erzincan İl Afet Müdahale Planı’nın uygulanabilirliğinin artırılması, yaşanabilecek sorunların tespiti, yaşanacak bir afette çalışma gruplarının koordinasyonunun sağlanması ve eş güdüm konusunda yaşanabilecek olası uyuşmazlıkların görülebilmesi amacıyla gerçekleştirilen tatbikata, 28 kamu kurum ve kuruluşu ile STK’ların, 250 personel ve 62 aracın katıldığını belirterek, afetler konusunda hem bilinçlendirme faaliyetlerinin hem de tatbikatların devam edeceğini söyledi.

Erzincan Valisi Mehmet Makas yaptığı konuşmada, 2021 yılının ‘Afet Eğitim Yılı’, 2022 yılının da ‘Afet Tatbikat Yılı’ ilan edildiğini hatırlatarak, 2021 yılında Erzincan’da 158 bin insana bilinçlendirme, 64 bin insana da deprem anı ve tahliyesi ile ilgili eğitimlerin verildiğini belirtti. Verilecek olan eğitimlerle ve yapılacak olan tatbikatlarla başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı daha da hazırlıklı olunacağının altını çizen Vali Makas, AFAD ve koordinasyonundaki tüm kurum ve kuruluşların afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hazırlanan eylem planları ve bilinçlendirme faaliyetleriyle can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini belirtti.

Düzenlenen tatbikatta sırasıyla, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması, kazaya, yangına ve gaz sızıntısına müdahale tatbikatları başarı ile gerçekleştirildi.

Tatbikat sonrası Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler, tatbikata katılan ekipleri tebrik ettiler.