Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘‘Diyarbakır Anneleri’nin Sonuna Kadar Yanındayız’’

Diyarbakır'da HDP binası önünde nöbet tutan annelere Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ)Senatosundan destek geldi. EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ‘‘ Onurlu bir duruşun timsali Hacire Ana ile başlayan Diyarbakır Anneleri’nin destansı direnişi artarak sürmektedir. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ailesi olarak bu onurlu duruşlarında ve haklı mücadelelerinde onların sonuna kadar yanındayız dedi.

Diyarbakır'da HDP binası önünde

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Akın Levent, makamında gazetecilere Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Senatosundan alınan kararı aktardı.  Rektör Levent, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  ‘‘Her insan, anneliği insanlığın en yüce makamlarından sayar.  Onu her türlü kemikleşmiş ideolojik kamplaşma kısırlığından ayrı görür. Anneliğin haftanın sadece belli bir gününde yapılan eylemle hatırlanma bağnazlığından geri olması gerektiğinin de farkındadır.

HANİ NEREDE İNSAN HAKLARI?

“Ya oğlumu dağdan indirirsiniz ya da dünyayı başınıza yıkarım!”, “Size verecek çocuğumuz yok!”, “Hani nerede İnsan Hakları?” Evlat hasretiyle dağlanmış anne yüreğinden kopan bu feryatlar, bölücü terör örgütüne, onun siyasi uzantılarına ve sevicilerine diz çöktürebilecek kudrettedir.

HUZURLU BİR TÜRKİYE HEPİMİZİN

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ailesi olarak bu cesur Anadolu kadınlarının seslerine ses olmanın vicdani sorumluluğunu taşımaktayız. Bu onurlu duruşlarında ve haklı mücadelelerinde onların sonuna kadar yanındayız. Çocuklarını, insanlık dışı muamelelere maruz kalmaktan koruma azmine de omuz vermenin gerekliliğine inanmaktayız.

Bu gözyaşları, bu feryatlar bizim,  Bu gençlik, bu istikbal bizim, Aydınlık bir geleceğe uzanan huzurlu bir Türkiye hepimizin diye açıklamada bulundu.