Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Edebük Şehitleri Anıldı

15 Mayıs 1994 tarihinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu şehit olan 9 sivil vatandaş, şehadetlerinin 28’inci yılında kabirleri başında anıldılar.

15 Mayıs 1994 tarihinde

Erzincan’ın Tercan ilçesi Edebük Köyü’nde 15 Mayıs 1994 tarihinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu şehit olan 9 sivil vatandaş, şehadetlerinin 28’inci yılında kabirleri başında anıldılar.

Tercan ilçesi Edebük Köyü mezarlığında bulunan şehitlikte düzenlenen anma törenine; Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Askun, EBYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Ekinci, Tercan Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Çayırlı Kaymakamı Ahmet Gülderen,Tercan Belediye Başkanı Lokman Gültekin, askeri ve sivil erkan, belde belediye başkanları sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, şehitlerin yakınları ve Edebük Köyü sakinleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden anma programında, sırasıyla birer konuşma yapan Tercan Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Askun ve Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, yaptıkları konuşmalarda; 28 yıl önce terör örgütü tarafından yapılan hain bir saldırı sonucu Şehit edilen 9 masum vatandaşın acılarının unutulmadığını belirterek, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söylediler.

Konuşmasına, 15 Mayıs 1994 tarihinde eli kanlı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda Şehit edilen 9 masum vatandaşı rahmetle anarak başlayan Vali Mehmet Makas, Şehitlerden Tansu isimli kızımızın 2, Adem isimli evladımızın ise 14 yaşında olduğunu hatırlattı.

“Alevisiyle Sünnisiyle, Türküyle Kürdüyle, köylüsüyle kentlisiyle, zenginiyle fakiriyle bir ve beraberiz. Anadolu topraklarında ne mutlu Türk’üm diyebilen, bayrağı indirmeyecek, ezanı susturmayacak herkesle bir ve beraberiz. Bu birlik ve beraberliğimiz ilelebet bozulmayacaktır. Edebük’te yapılan saldırı da birlik ve beraberliğimize yapılmış bir saldırıdır. Hamdolsun ki Edebük Köyü’ndeki tüm hemşehrilerimizde, Aziz Milletimizde birlik ve beraberliğimizin bozulmasına yönelik düzenlenen kirli oyunlara hiçbir zaman gelmemiştir.” dedi.

Allah bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın diyen Vali Mehmet Makas, Edebük Şehitliğinde yapılan çevre düzenlemesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Mehmet Makas ve beraberindeki protokol mensupları şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakıp dualar ettiler.