Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erbaş: Gençlere çok önem verdik

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, " Gençlere çok önem verdiklerini, Türkiye'de ilk, orta, lise ve üniversitelerde yaklaşık 25 milyon genç ile çocuğun eğitim gördüğünü bunun en büyük zenginliklerden birinin olduğunu’’ söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Bazı programlara katılmak üzere Erzincan’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ı, ziyaretinin ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yanlızbağ Yerleşkesine gitti. Prof. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim Kerim okunmasıyla başlandı. 
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,  Hoş geldin konuşması yaparak Diyanet İşleri Başkanını Erzincan’da görmekten ve ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. 
Daha sonra kürsüye Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Günümüzde, içinde bulundukları dönemin hassas yapısından dolayı modern çağın olumsuzluklarından en çok etkilenen belki de gençlik kesimi olduğunu söyledi. 
Ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş “Üniversite Öğrencileriyle Buluşma” programında “İslam ve Gençlik” konulu konferansı verdi.

25 MİLYON GENÇ VAR 

Gençlere çok önem verdiklerini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye’de ilk, orta, lise ve üniversitelerde yaklaşık 25 milyon genç ile çocuğun eğitim gördüğünü bunun en büyük zenginliklerden birinin olduğunu söyledi. Bunun bir çok dünyanın nüfusundan çok olduğunu işaret eden Erbaş, “Dünyada 25 milyonun altında olan 150’ye yakın ülke vardır. Demek ki 150’ye yakın ülkeden daha fazla bizim öğrencimiz var. İlk okul ve üniversite sonuna kadar sahip olduğumuz öğrencilerimiz işte gençliğimiz bunun için çok önemli. Geleceğimizin teminatı diyoruz biz gençlerimize ‘Ümmetin ve insanlığın umut nesli’ diyoruz gençlerimize bu yüzden. Gençlerimiz için ne yapsak gecemizi gündüzümüze katsak azdır. Bunun için şu ana kadar göreve başladığım günden bu güne bu 18. İlimiz ziyaret ettik ve o illerin üniversitelerine gittik.” diye konuştu. 
Erbaş, Kur’an ve sünnetin izinde kurulan İslam medeniyetinin, merhametin güzel, ahlakın bir arada yaşamanın en güzel örnekleriyle dolu olduğunu anımsatarak şöyle konuştu; 
“Bizim tarihimizde farklı inançlar, kültürler, mezhepler, meşrepler yüz binlerce milyonlarca insan bir arada yaşamışlar komşuluk yapmışlar. Çeşitli fitne tefrika yapmak isteyenler hep olmuş bu gün var yarında olacaktır. Ama bizim milletimiz onlara hiçbir zaman değer vermeyecek, doğru bildiği yoldan yürüyecek.” dedi. 

MÜSLÜMANLARIN KILIÇLARI ZALİMİN KARŞISINA DİKİLMİŞTİR

Müslümanların Endülüsten, Mezopotamya’ya, Osmanlı’dan, Afrika’ya hakim oldukları coğrafyalarda ve o dönemlerde hukukun ve adaletin tek teminatı olduğunu anımsatan Erbaş, “Müslümanların kılıçları hep mazlumun yanında yer almış, zalimin karşısına dikilmiştir. Hangi dönemde olursa olsun, gücü kuvveti neyse bazen ekonomik olarak güçlü olmuş, kültürel olarak güçlü olmuş, gücü neyse o gücünü hep mazlumun yanında kullanmış zalimin karşısında kullanmış. İnşallah bizlerde hasretimizi hep devam ettireceğiz. Din, dil, renk ayırımı yapmaksızın herkesin temel hak ve özgürlüklerini dokunulmaz kabul etmişiz. Yaradana itaat ve yaradılana merhamet ahlakının en güzel örneklerini sunmuşuz. İnşallah sunmaya da devam edeceğiz.”

Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; ” “Kötülüklerle mücadelenin en iyi yolu iyilikleri çoğaltmak ve kötülüğe alan açmamak alan bırakmamaktır. Eğer bir alanda iyilik olursa boşluk kalmazsa kötülük oraya giremez ama tabiatta boşluk kabul etmez, onun için kuranı kerimdeki bazı ayetler o kötülüğü işlemeden önce bir sınır koyuyor. Bir tedbir alıyor, kötülüklere karşı tedbir.” ifadelerine yer verdi.
Ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Camisi’nde Cuma hutbesinin ardından namazı kıldırdı.