Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Vefasını Gösterdi

Dünyayı etkisi altına Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için Erzincan’da ardı ardına adımlar atıldı. Vatandaşların virüs salgını sürecini en az hasarla atlatabilmesi için Hükümetin aldığı bazı kararların ardından Erzincan özelinde de Erzincan Valisi Ali Arslataş yoğun bir mesai harcıyor. Vali Arslantaş , “bizlere ulaşıp ta destek alamayan kimsenin kalmadığını söyledi.

Dünyayı etkisi altına Koronavirüs

Haber: İbrahim Gürler 

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan, Türkiye dahil birçok ülkede etkisini gösteren koronavirüs salgınının ortaya çıkardığı olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için Erzincan’da da Hayırsever iş adamları esnaflar karşılıksız bağışta bulunarak vefalarını gösterdiler.

YILDIRIM AİLESİ KAYITSIZ KALMADI

Hıfzısıhha Kurulu kararıyla kapatılan işyerlerinde çalışırken işsiz kalan Bin 650 kişiye, ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarla birlikte toplam Erzincan’da 3000 aileye 200’er TL’lik Alışveriş çeki vererek ailelere destekte bulundular.

TAN AİLESİNDEN 700 GÜNDELİKÇİYE ALIŞ VERİŞ ÇEKİ

Tan ailesi ise İş yerleri kapalı olan Berber, Kuaför, Çay ocağı ve Kahvehanelerde çalışan 700 gündelikçiye 200 TL alış veriş çeki dağıtarak Erzincan esnafına karşılıksız bağışta bulundu.

SEBZE HALİ ESNAFI DA SEBZE VE MEYVE BAĞIŞLADI

İkametten ayrılma kısıtlaması olan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlar için Erzincan Sebze Hali esnafı 15 ton taze sebze ve meyveyi bağışlayarak, Vefa Sosyal Destek Gurubu  ve Kızılay Erzincan Şubesi aracılıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı

RESTORANLAR SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADI

Tüm dünyayı etkisi alına alan Korona Virüs ile mücadelede 7/24 görev yapan sağlık çalışanlarına Erzincan esnafı önemli destek sağlıyor.  Erzincan’da Sayan Restoran, Çınar Restoran, Özcan Baba Köfte, Okay Döner, Beyza Kafe  ve Komagene Çiğ Köfte,  sağlık çalışanlarının, günlük yemek ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayarak sağlık çalışanlarının maddi manevi her türlü yanlarında olduklarını gösterdiler.

TOZLU AVM TEMİZLİK MALZEMESİ BAĞIŞLADI

Dünyada eş zamanlı olarak çok yaygın bir şekilde çok fazla insanı tehdit eden Pandemi salgını ile mücadele edilen bu günlerde Erzincan’daki tüm sağlık tesislerine Tozlu Avm  temizlik sarf malzemesi yardımında bulundu.

DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ

 Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ise il genelinde yapılan yardımlar hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  Salgından dolayı geçici olarak faaliyeti durdurulan işletmelerde çalışanların ve kimsesiz yaşlı vatandaşların zor durumda olduğunu söyleyerek,  Devletimiz mağdur durumda olan herkesin mezhebine, meşrebine bakılmaksızın yardım yaptığını vurguladı. Mükerrer yardımı engellemek için koordineli bir şekilde çalışılması gerektiğini söyleyen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “bizlere ulaşıp ta destek alamayan kimse kalmamıştır. Sizlere gelen talepleri de yardım yapan kuruluşlarımız ile iletişim halinde olunduğunda herkese eşit şekilde yardım ulaşmış olacaktır.

İşsiz kalan ihtiyacı olanlar için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Seferberliğine Erzincan olarak elimizden gelen katkıyı sunacağız.

ERZİNCAN İLKLER İLE ÖRNEK OLDU

Biz Erzincan olarak bu mücadele sürecinde yaptığımız ilkler ile örnek olduk, dayanışma seferberliğinde de örnek olacağımıza inanıyorum. “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına tüm kaymakamlarımız destekte bulundu. Erzincan emniyet teşkilatımızdaki polislerimiz operasyon tazminatlarını bu kampanyaya bağışladı. Din görevlilerimiz, maaşlarından asgari ücret miktarından arta kalan parayı yine bu kampanyaya bağışladılar. Erzincanlı sebze hali esnaflarımız 15 Ton sebze ve meyve poşetleyerek bu kampanyaya destekte bulundular. İşadamlarımız ve Erzincan’da faaliyette bulunan yatırımcı kuruluşlar vermiş oldukları destekler ile duyarsız kalmadılar.” Dedi