Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 17 Mahallenin ismi değişti

Erzincan’da 7 Beldede 17 Mahallenin ismi değişirken Üzümlü İlçesinde ise 3 yeni mahalle oluşturuldu.

Erzincan’da 7 Beldede 17

Haber: İbrahim Gürler 

30.04.2017 tarihinde yayınlanan Resmi Gazetenin 30053 sayılı gazetede yer alan Sınır Tespit kararı ile Erzincan’da 9 belde belediyesi ile 3 köy Erzincan Merkez Belediyesi sınırları içerisine dahil edilmesinin ardından 31 Mart 2019 Tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinden sonra Erzincan Belediyesi tarafından hizmet verilecek olan Mahallelerde isim karışıklığı olmaması adına İlgili Belde Belediye Meclislerinin almış olduğu karar doğrultusunda 7 Beldede 17 Mahallenin ismi değişirken Üzümlü İlçesinde ise 3 yeni mahalle oluşturuldu.

İsmi değişen mahallelerin yeni isimleri ise şu şekilde oluştu.

Akyazı Beldesinde bulunan Fatih Mahallesi Aktoprak mahallesi, Yunusemre Mahallesi ise Akyazı Mahallesi oldu.

Çukurkuyu Beldesinde bulunan Yeni Mahalle, Ertuğrul Gazi Mahallesi, Akşemsettin Mahallesi Hancı Mahallesi, Hancı Mahallesi ise Çukurkuyu Mahallesi olarak değişti.

Demirkent Beldesinde bulunan Fatih mahallesi Demirkent Mahallesi olarak değişti.

Kavakyolu Beldesinde bulunan  Akşemsettin Mahallesi Paşa Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Haşhaşı Mahallesi, Terzibaba Mahallesi ise Kavakyolu Mahallesi olarak değişti.

Ulalar Beldesinde bulunan Atatürk Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Barış Mahallesi Ulalar Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi Özgürlük Mahallesi, İnönü Mahallesi ise Aziz Baba Mahallesi olarak değiştirildi.

Yalnızbağ Beldesinde bulunan Yeni Mahalle Osmangazi Mahallesi, Mimarsinan Mahallesi ise Yalnızbağ Mahallesi olarak değiştirildi.

Yaylabaşı Beldesinde ise Mimarsinan Mahallesi Selçuklu Mahallesi, Ergenekom Mahallesi ise Alsancak Mahallesi olarak değiştirildi.

Yeni oluşturulan mahallelerin isimleri ise şu şekilde oldu.

Öte Yandan Üzümlü ilçesinde 3 mahalle bölünerek yeni mahalleler oluşturuldu. Bu duruma göre Geyikli Mahallesi bölünerek, Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi, Fatih Mahallesi bölünerek Yavuz Selim Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi bölünerek Mimar Sinan Mahallesi oluşturuldu.