Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Her Şey Yolunda

Türkiye'nin 27. ve son başbakanı, 28. TBMM Başkanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a Erzincan ile ilgili brifing sunuldu. Yapılan toplantıdan sonra bir açıklamada bulunan Yıldırım, ‘‘Burada bir brifing aldık özellikle şehirde ilçelerde devam eden bütün projeleri anlattılar. Her şey planlandığı gibi gidiyor, bundan sonra yapılacak şey, bir yandan yatırımları sürdürmek ama diğer yandan da Organize Sanayi Bölgesi'nin daha fazla doluluğa erişmesi için özel gayret göstermek, bunun kararını aldık’’ dedi.

Türkiye'nin 27. ve son

Haber: İbrahim Gürler

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi  Erzincan’a gelen Binali Yıldırım, Erzincan Valiliğini ziyaret ederek Vali Mehmet Makas’a hayırlı olsun dileklerini iletti. Yıldırım’a burada Erzincan ile ilgili brifing sunuldu.  Gerçekleşen ziyaretin ardından bir açıklama yapan Yıldırım, ‘‘Bildiğiniz gibi valimiz Mehmet Makas yakın bir süre önce göreve başladı. Kendisi şehrimize yabancı değil 2007-2011 yılları arasında  Refahiye de Kaymakamlık yapmıştı. Şehri  biliyor. Ali bey güzel hizmetler yaptı Kendisinden aldığı bayrağı daha ileriye Erzincan’ımızın ilçelerimizin köylerimizin, kısacası 240 bini bulan hemşerilerimizin beklentilerini ihtiyaçlarını hayallerini gerçekleştirmek için gayret edecekler.

HER ZAMAN ŞEHRİMİZ İÇİN GAYRETİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Tabii bütün bunları yaparken milletvekillerimizin çok büyük gayretleri desteği var Süleyman bey, Burhan bey, yine eski dönemden Sabahattin bey, bizde her zaman şehrimiz için gayretimizi sürdüreceğiz ister burada oluruz, olmayalım ama Erzincan’ım memleketimizin herhangi bir köşesinde bir ihtiyaç varsa bir eksiklik varsa yapılacak iş varsa makam mevki sıfat gözetmeden elimizden gelen gayreti katkıyı vermeyi sağlayacağız.  

KIZILAY ÇARŞISININ YERİ MEYDAN OLUYOR

Bugün kısa bir ziyaret yapıyoruz ama boşta geçemedik sabah erken saatlerde Dörtyol’da inceleme yaptık. Sebebi şu Kızılay İş merkezinin kaldırılmasıyla o alan açıldı Orada bir şehir meydanı oluştu hemşerilerimizin de beklentisi buranın tekrar yapılaşma olmasın bir yaşam alanı Meydanı olarak merkezde düzenleme yapılsın. Bu konuyu aramızda değerlendirdik genel kanaat yeni yapılacak Kızılay İş Merkezi’nin başka bir yere tertip edilmesi ve Bu alanın şehre kazandırılması, geniş bir meydana dönüştürülmesi yönünde. Erzincan’a hayırlı olsun.

STAT’IN YIL SONUNA KADAR BİTİRİLMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERECEKLER

Şehirde devam eden bir kaçta büyük proje var bunlardan bir tanesi stat, yeni stadyum inşaatına da baktık orada da hayırlı işler ilerlemiş,  bu yıl sonuna kadar tamamlamaya gayret edecekler.

 Diğer yandan bir süre önce Mengücek gazi eğitim araştırma hastanemizin 2. Bölümü 250 yataklık bölümü hizmet alınmıştır Bu salgın süresinde de çok büyük hizmetler yaptı Şimdi de merkezde 500 yataklı Bir Şehir Hastanesi ölçeğinde yeni bir hastane onun inşaatını da gezdik O da gayet bittiğinde şehrimizi sadece Erzincan değil bölgenin sağlık merkezi haline dönüştürecek çok güzel bir proje her türlü depremselliğe karşı dayanıklı izolatörlerde teminat altına alınmış  sağlam bir yapı olarak ilerliyor daha birçok proje var.

ŞEHİRDE HER ŞEY PLANLANDIĞI GİBİ GİDİYOR

Burada bir brifing aldık özellikle şehirde ilçelerde devam eden bütün projeleri anlattılar. Her şey planlandığı gibi gidiyor,  Organize Sanayi Bölgesi, Üniversite, Ergan projesi, altyapı projeleri, Ballı  Barajı, Turnaçayırı Barajı, Büyük Eğin Arapgir yolu, Refahiye Sünebeli Kuruçay yolu, Başköy Çayırlı Erzincan bağlantısı vs bir çok büyük proje  gayet güzel planlandığı şekilde gidiyor. Biliyorsunuz Erzincan’ın en önemli sorunlarından birisi  sulamaydı o sulama sorunu da halloldu valiliğimiz DSİ’den devralarak hemşerilerinizin ihtiyaçları karşılandı.

KIZILAY MAHALLESİ’NDEKİ ÇALIŞMALARDA ÖNEMLİ BİR MESAFE ALMIŞ

Bu  zor zamanlarda bundan sonra yapılacak şey,  bir yandan yatırımları sürdürmek ama diğer yandan da Organize Sanayi Bölgesi’nin daha fazla doluluğa erişmesi için özel gayret gösterilecek bunun kararını aldık.  Erzincan 6. bölge biliyorsunuz birçok teşvikler var,  bunları kullanarak yeni yeni yatırımcıları buraya getirebilmek ve istihdamı arttıracak her türlü yatırımı teşvik etmek bunun gayreti içerisinde olacağız. Gayet güzel verimli  güzel bir çalışma oldu. Diğer yandan belediye başkanımızın kentsel dönüşüm anladım da  Kızılay  Mahallesi’ndeki çalışmalarda önemli bir mesafe almış. Onu da mahallinde gördük kısa zamanda temeli atılacak. Şehrimizn insanımınız hemşerilerimizin yararına olacak her türlü projede biz gerekli desteği veriyoruz. Vermeye devam edeceğiz.

HİZMETTE SİYASET OLMAZ ERZİNCAN PARTİSİ VAR

Erzincan’da A B C D partileri yok,  Erzincan Partisi var, biz bu anlayışla bu güne kadar Erzincan’a hatta daha da büyük ölçekte ülkemize hizmet yaparken siyaset yapmadık, siyaseti sadece seçim meydanında ve sandıklarda yaptık. hizmette siyaset olmaz dedik,  bu güzel ülkeye Ne yaparsak arkamızda nasıl bir Hoş Seda bırakırsak en büyük kazancımız olur anlayışıyla çalıştık Şimdi de burada gerek belediye başkanımızın, gerek milletvekillerimizin,  valimizin,  üniversitemizin büyük bir ahenk içinde çalışıyor olmasını görmekten büyük bir memnuniyet duydum. Böylece enerji depoladık memleketten diye konuştu.