Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Satranç tarih ile buluştu

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında, “Satranç Tarih ile Buluşuyor” projesine imza attı. 24 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Erzincan’da çeşitli tarihi mekanlarda satranç turnuvaları düzenlendi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF),

Haber: İbrahim Gürler

Satranç ruhunu ‘Cumhuriyet’ ruhu ile birleştiren “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Turnuvası Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile TSF Erzincan İl Temsilciliği tarafından “Satranç Tarih ile Buluşuyor” projesi kapsamında Erzincan’ın tarihi alanlarında satranç turnuvaları düzenlendi.

Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında “Geçmişten Geleceğe Hamle Yapıyoruz” sloganıyla hayata geçirdiği “Satranç Tarih ile Buluşuyor” projesine Erzincan’dan pandemi durumundan dolayı 10 sporcu katıldı.

24 Ekim tarihinden itibaren satranç severlerin Erzincan’ın tarihi, kültürel ve turistik mekanlarında buluştuğu etkinlikte maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek mini turnuvalar düzenledi.

Etkinlikler kapsamında Dörtyol Millet Bahçesi, Taşçı Konağı ve Ergan Dağı Ardıçlı Göl alanlarında satranç severler satranç oynandı.

ONLİNE TURNUVA

24 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenen bire bir turnuvanın yanı sıra Erzincan’da Dörtyol Bakırcılar Çarşısı, Dörtyol Bakır Heykel, Tercan Mamahatun türbesi, Kemaliye Karanlık Kanyon, Kemah Sultan Melik Türbesi ve Saat Kulesinde online turnuva düzenlenirken 24 sporcu rakiplerini mat edebilmek için yarıştılar.