Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’dan Pakistan’a Yardım Eli

Erzincan Valiliği koordinesinde hazırlanan gıda ve yaşam malzemesi taşıyan 4 yardım tırı dualar eşliğinde uğurlandı

Erzincan Valiliği koordinesinde hazırlanan

Pakistan’da yaşanan sel felaketinden dolayı afet zedelere ulaştırılmak üzere Erzincan Valiliği koordinesinde hazırlanan gıda ve yaşam malzemesi taşıyan 4 yardım tırı dualar eşliğinde uğurlandı.

Erzincan Valiliği önünde düzenlenen uğurlama törenine; Vali Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcıları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve mesleki odaların temsilcileri, hayırsever iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Yardım Tırlarını Uğurlama Programında ilk olarak konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Pakistan’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, Erzincanlılara bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Ardından konuşan Vali Mehmet Makas, Pakistan’ın çok büyük bir felaket yaşadığını belirterek ülkenin üçte birinin sular altında kaldığını, bin 400 insanın hayatını kaybettiğini, yaklaşık 1.1 milyon evin hasar gördüğünü belirtti.

Vali Makas konuşmasının devamında; “Tarih boyunca her koşulda Türkiye’nin yanında yer alan kardeş ülke Pakistan’ın, Türkiye Cumhuriyeti olarak bugün de biz yanında olacağız. İlimizde 2 bin adet yardım kolisi toplanması hedeflendi. Can Erzincanlı hemşehrilerimiz bunun çok üzerine çıkarak 5 bin adet gıda ve 400 adet hijyen kolisi olmak üzere toplam 5400 adet kolinin hazırlanmasını sağladı. Bugün bu hazırlanan kolileri 4 tır ile uğurluyoruz. Bu yardımların toplanmasına katkıda bulunan iş adamlarımız başta olmak üzere azından çoğundan kim katkıda bulunduysa tüm yardımsever hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Burhan Çakır tarafından dua edildi. Yapılan duanın ardından yardım tırları Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler tarafından uğurlandı.