Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’ı görmeden gittiler

Son yıllarda büyük ilgi gören Doğu Ekspresi, AB büyükelçilerinin de dikkatini çekti. Büyükelçiler, eşleriyle birlikte 32 saatlik Doğu Ekspresi turuna çıkarken Sivas Divriği’de mola verip Erzincan’da durmadan Erzurum’un yolunu tuttular.

Son yıllarda büyük ilgi

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara’dan Kars’a doğru yola çıktı. Trende, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ile AB büyükelçilerinin katılımıyla ‘AB-Türkiye İşbirliği Toplantısı’ gerçekleştirdiler.

DİVRİĞİDE MOLA VERDİLER

Ankara’dan Kars’a hareket eden Turistik Doğu Ekspresi treni, Sivas’ın Divriği ilçesinde mola verdi. AB-Türkiye ulaştırma sektörü iş birliği kapsamında gerçekleştirilen turda yer alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve büyükelçiler, Divriği Ulu Camisini ziyaret etti. Ziyarette Bakan Yardımcısı Sayan ve AB büyükelçilerine kaymakamlık yetkilileri eşlik etti. Cami ziyaretinin ardından heyet, ilçe merkezindeki çarşıyı gezdi, esnafla sohbet edip, çay içti. Tren, molanın ardından yeniden hareket etti.

Büyükelçiler, Divriği Ziyaretinin ardından Erzurum’da Çifte Minare ve Üç Kümbetler gibi turistik bölgeleri ziyaret edecekler. Heyete Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları eşlik ediyorlar. 

Yolculuk hakkında bilgiler aktaran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Avrupa Birliği ülkelerinin değerli büyükelçileri ve eşlerinin katılımıyla Doğu Ekspresi treniyle bugün bir yolculuk gerçekleştiriyoruz. 

‘DOĞU EKSPRESİ BİR ANADOLU DENEYİMİDİR’

Sayan, yolculuğa Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın da katılacağını fakat son günlerde ülkede yaşanan olaylar neticesiyle programının değiştiğini söyledi. Sayan, “Yolculuğun ülkemizde görev yapan değerli büyükelçiler ve eşleri için güzel bir anı ve deneyim olacağını umuyoruz. Doğu Ekspresi bir Anadolu deneyimidir. Bir Anadolu hikayesidir. Hat boyunca Türk Kültür hayatının en canlı örneklerini görebilir, ülkemizin zengin tarihini ve zengin kültür dokusunu bu yolculukta hissedersiniz. Hem bu hatta olan yoğun talep hem de bölge turizmini canlandırmak amacıyla 2019 yılının Mayıs ayında biz Doğu Ekspresi Treni’ni hizmete açtık. Bu tren ile misafirlerimizin ülkemizin saklı güzelliklerini konforlu olarak yaşamalarına imkan sağlamış olduk. Doğu ekspresi inci tanesi gibi Anadolu’ya serpilen dünya güzeli köylerimizi, kasabalarımızı, şehirlerimizi göz önüne seriyor. Bugünkü yolculuğumuzun tarihi ve doğal değerlerimizin tanıtılması Türkiye ile AB’nin ulaştırma alanındaki ilişkilerinin değerlendirilmesi açısından çok faydalı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.