Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karantina Yurtlarında Konforlu Hizmet

Erzincan’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 4 KYK yurdunda karantina altında bulunan vatandaşların gıda, sağlık ve bakım hizmetleri eksiksiz yerine getiriliyor.

Erzincan’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında

Haber: İbrahim Gürler 

Dünya genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yurt dışında 59 ülkede yaşayan vatandaşların, ramazan ayı ve bayramı ülkelerinde geçirmeleri amacıyla başlatılan tahliye çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Türkiye’ye getirilen vatandaşlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında sağlık kontrolleri yapılan önceden belirlenen öğrenci yurtlarında tüm ihtiyaçları yine devlet görevlileri tarafından karşılanarak 14 gün karantina altına alınıyor.

Suudi Arabistan’dan Erzincan’a getirilen 173 Türk vatandaşının Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Pir Muhammed Bahaeddin Yurdunda gözetimleri sürüyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gözetim altında tutuldukları yurtta  ve diğer 3 karantina yurdunda  vatandaşlara konforlu hizmet sunuluyor.

Erzincan Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türk Kızılay tarafından tüm ihtiyaçları giderilen misafirlere, hijyen seti, kişisel bakım ve temizlik malzemesi desteğinde de bulunuluyor. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de yurtta kalanların ateşlerini ölçüp sağlık kontrollerini gerçekleştiriyor.

Her gün dezenfekte işleminin de yapıldığı yurtta, Türk Kızılay ekipleri vatandaşlara sıcak yemek hizmeti sunuyor. Konuklar ayrıca sınırsız internet, kantin hizmetleri ve psikolog imkanlarından da faydalanabiliyor.

TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu,  yaptığı açıklamada, yurt dışından gelen vatandaşların en iyi şekilde ağırlanması için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı yurtlarımızda vatandaşlarımız en iyi şekilde ağırlanıyor. Misafirlerimizin rahat etmeleri bizim için önemli. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Şu an Suudi Arabistan’dan gelen 173 kişi, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı yurtlarda misafir olarak karantinada kalıyor. Bakanımızın ve Valimizin talimatları doğrultusunda misafirlerimizin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.” Dedi.

5 YURT TAHSİS EDİLDİ

Öte yandan Erzincan’da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Piri Sami Yurdunda Hastaneden taburcu edilen vatandaşların, Pir Muhammed Bahaeddin Yurdunda Suudi Arabistan’dan getirilen vatandaşların, Mengücek Gazi Yurdunda Askeri Personelin Terzibaba Yurdunda ise  Sağlık Bakanlığı tarafından yeni atanan personellerin karantinaları devam ediyor. Salih Baba yurdu ise karantina yurdu olmayıp Sağlık çalışanları misafir edildiği bilgisine ulaşıldı.