Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karantina Yurtlarının Kahramanları

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Erzincan’da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 4 yurtta karantinaya alınan vatandaşların rahat etmesi için Yurt Personelleri büyük bir özveriyle çalışıyor. Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü aynı zamanda Kızılay Erzincan Şube Başkanı Volkan Burak Mumcu, ‘‘Personellerimiz hepsi özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmekte. Hepsi birer gizli kahraman" dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19)

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yurtlarda kalan vatandaşlara sunulan hizmetler takdir ediliyor. Yurtlarda odalar karantina kafilesi gelmeden önce en ince ayrıntısına kadar temizlenip dezenfekte edilirken, çarşaf, havlu gibi malzemeler de yenileniyor. Yurtlardaki misafirlerin tüm ihtiyaçları, Türk Kızılay gönüllüleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD ve İl Sağlık Müdürlüğü personelince karşılanıyor.

Ramazan ayı dolayısıyla isteyen vatandaşlara iftar ve sahur yemekleri de ikram ediliyor. Yurtta kalan sağlık ekipleri her gün misafirlerin ateşlerini ölçerken, sağlık sorunlarıyla da tek tek ilgileniyor. KYK Personeli, gerekli önlemleri alarak, misafirlerin rahat etmesi için büyük bir özveriyle çalışıyor.

“ÇALIŞANLARIN HEPSİ BİRER GİZLİ KAHRAMAN”

Yurtlarda kalan vatandaşlara 4 öğün yemek verildiğini söyleyen Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü aynı zamanda Kızılay Erzincan Şube Başkanı Volkan Burak Mumcu, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a teşekkür ederek, bu süreçte sayın Valimiz bizlere çok önemli destek vererek hep yanımızda oldu ve olmaya da devem ediyor.

Şu ana kadar Suudi Arabistan’dan gelen vatandaşların, Hastaneden taburcu edilerek karantina altına alınan vatandaşların, karantina altına alınan askeri Personelin ve yeni atanan sağlık personellerin karantina sürecinden geçtiğini ifade eden Mumcu, kurumlarımızla beraber eşgüdümlü bir çalışma yapmaktayız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, AFAD ve Sağlık İl Müdürlüğümüzle beraber koordineli bir çalışma gerçekleştirmekteyiz. Çalışanlarımızın hepsi özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmekte Hepsi birer gizli kahraman.” Vatandaşların yurtlardan ayrılırken, aldıkları güzel hizmet nedeniyle kendilerine ve devlete teşekkür ettiklerini dile getiren Mumcu, “Genel itibarıyla süreç, karantina kapsamında vatandaşlarımızın buraya getirilmesiyle başlıyor. Ardından 14 gün güzel bir şekilde ağırlıyoruz. Memnuniyet oranı yüzde 100’e yakın diyebilirim. Daha sonra da evlerine kadar bırakıyoruz.” diye konuştu.

MİSAFİRPERVERLİĞİNİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ.

Suudi Arabistan’dan gelerek Erzincan’da Pir Muhammed Bahaeddin Öğrenci Yurdunda14 günlük Karantina sürecini geçiren Emrah Avcı isimli vatandaş “Türkiye’ye geldikten sonraki organizasyon, çok iyiydi. Herkes çok yardımcı oldu. Yemekler çok güzeldi. Ne ihtiyacımız varsa karşılandı.

Dünyamızı büyük ölçüde olumsuz etkileyen sağlık krizinde vatandaşlarını yurtdışından büyük bir emekle tahliye eden Devletimizin tüm Kurum ve Kuruluşlarına, biz gurbetçileri 14 günlük karantina döneminde, kendi evimizdeymişiz gibi ağırlayan Can Erzincanlılara, sosyal devlet adamlığı ile gönüllerimizde taht kuran, İlgisini ve desteğini bizlerden esirgemeyen Erzincan Valimiz Ali Aslantaş başta olmak üzere, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Volkan Burak Mumcu’ya, tüm KYK emektarlarına, sağlık ve güvenlik görevlilerine, tüm gurbetçiler olarak canı gönülden teşekkür ediyoruz. Misafirperverliğinizi ve ev sahipliğinizi asla unutmayacağız’’ dedi.