Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

"Mahalle Sohbetleri" Başladı

Meşveret Erzincan Projesi Kapsamında "Mahalle Sohbetleri" Başladı

Meşveret Erzincan Projesi Kapsamında

Erzincan’da vatandaşların sorunlarını yerinde görmek ve çözümler üretmek için uygulamaya başlanılan Meşveret Erzincan Projesi’nin şehir merkezindeki ilk toplantısı “Mahalle Sohbetleri” adı altında Mimar Sinan Mahallesi’nde düzenlendi.

Bilali Habeşi Camii çay ocağında akşam saatlerinde düzenlenen toplantıya, Vali Mehmet Makas’ın yanı sıra Erzincan Belediyesi Başkan Yardımcısı İkram Çamur, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, ilgili kurum yöneticileri ve Mimar Sinan Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar katıldı.

Mahalle Muhtarı Cemalettin Demirtaş’ın mahalle de yürütülen çalışmalar ve istekler hakkında bilgi vermesinin ardından konuşan Vali Makas, ilk olarak Meşveret Erzincan Projesi hakkında mahalle halkını bilgilendirdi.

Vatandaş odaklı kamu yönetimi amacıyla bu projeyi başlattıklarının altını çizen Vali Makas; “ Şu ana kadar beş ilçemizde düzenlediğimiz toplantılarda; esnaflarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Vatandaşlarımızın taleplerini yerinde tespit ediyoruz ve bugüne kadar da olumlu sonuçlar aldık.” dedi.

Meşveret Erzincan Projesi’nin şehir merkezindeki kısmını, mahalleleri ziyaret ederek devam ettirmek istediklerini belirten Vali Makas, “Buradaki vatandaşlarımızla bir arada olmak amacıyla bugün Mimar Sinan Mahallemiz de mahalle ziyaretlerinin ilkini başlatıyoruz. Halkımızın yoğun olarak kullandığı çay ocaklarını tercih ederek, sıcak bir bardak çay sohbetiyle hem vatandaşlarımızla hemhal oluyor hem de onların mahallelerindeki yaşamlarını yerinde öğreniyor, ihtiyaçlarını sorunlarını bizzat kendilerinden dinliyoruz” dedi.

Soru-cevap şeklinde geçen sohbette, Vali Makas ve beraberindekiler mahalle sakinlerinin istek ve sorunlarını dinlediler.