Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ombudsman Halkla Buluşuyor”

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un katılımları ile Erzincan’da bir dizi program düzenlendi

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un katılımları ile Erzincan’da bir dizi program düzenlendi. Düzenlenen “Ombudsman Halkla Buluşuyor” Programı çerçevesinde idari amirler, muhtarlar, STK temsilcileri, öğrenciler ve Üniversite kulüpleri ile bir araya gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, sorunları yerinde dinleme fırsatı buldu.

Programda konuşan Vali Mehmet Makas, Ombudsmanlığın zaten bizim kültürümüzde olduğunu ifade ederek; “Aslında tarihten beri adetleri ile gelenekleri ile içimizde olan fakat daha sonra Ombudsman adını alan bir kurumu hep beraber ele alacağız. Aziz Türk Milleti olarak eskilere gittiğimiz zaman Orhun Abidelerinde “Açı doyuran, çıplağı giydiren” bir devlet anlayışı var. Dolayısıyla Milletimiz başımızın tacı. Bizim inancımız her şeyin odağına insanı koyuyor. Dinimiz Eşrefi Mahlukat olarak görüyor insanı. Bizler de “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” şiarıyla, birbirinin ayrılmaz bir bütünü olan, Devlet ile Milleti hemhal edip, Ecdadımızın eski, o şanlı günlerindeki sisteme tekrar kavuşuyoruz. Ceberrut devlet anlayışı artık yoktur. Devletimizde. Hadim devlet, Milletine hizmet eden devlet, hizmeti ile devletini yücelten bir yönetim anlayışı vardır. Alınacak güç, dayanılacak sırt sadece ve sadece Aziz Milletimizdir. Milletin gücünün üstünde başka bir güç yoktur. Vali Millete hizmetle mükelleftir. Kaymakam millete hizmetle mükelleftir. Daire amiri millete hizmet ile mükelleftir” dedi.

Daha sonra konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç; “Aslında bu kurum devlet ile vatandaş arasında bir barış köprüsü, bir arabulucu kurum, bir hakem kurumu. Bu anlamda güçlü idare karşısında halkın avukatlığını yapan bir kurum. Temel özelliği olaylar, zorluklar, yaşanan sıkıntılar mahkemeye intikal etmeden çözülsün. Bu aslında bizim kültürümüzde genlerimizde var. Ombudsmanlık kavramı batıdan bize intikal eden bir kavram ama köküne baktığımızda bunun temeli şuraya dayanıyor. Biz de ki istişare, dertleri paylaşma, sıkıntıları bölüşme, sevinçleri paylaşmadan hareket ile devlet yapımızda geleneklerimizde bu vardır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program soru cevap bölümü ile devam etti, Vali Makas’ın toplu cevap konuşması ve ardından Başdenetçi Şeref Malkoç’un kapanış konuşması ile program son buldu.