Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıcak Hava Balonları ErzinCANFest İçin Uçtu

Erzincan semalarında renkli görüntüler oluştu

Erzincan semalarında renkli görüntüler

ErzinCANFest 2022 etkinlikleri kapsamında düzenlenen sıcak hava balonlarının test uçuşu sabah saatlerinde kent merkezinde gerçekleşti. Vali Mehmet Makas’ın katıldığı test uçuşunda Erzincan semalarında renkli görüntüler oluştu

Sabah saatlerinde kent merkezindeki üç ayrı noktadan kalkan sıcak hava balonları test uçuşu yaptı. Vali Mehmet Makas, Eşi Elif Makas ile uçuş öncesi hazırlıkları inceleyerek, balon pilotlarından bilgiler aldı.

Hazırlıkların ardından Erzincan Valiliği önündeki uçuşa katılan Vali Makas’ın içinde bulunduğu sıcak hava balonu gökyüzü ile buluştu. Yaklaşık 25 metre yükseklikten kent merkezini izleyen Vali Makas, inişin ardından yaptığı açıklamada ErzinCANFest 2022 etkinliklerinin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü belirterek; “Festival kapsamında vatandaşlarımızın sıcak hava balonlarını yakından görmelerini ve bu keyfi yaşamalarını amaçlayarak, gün içerisinde uçuşlar düzenleyeceğiz. Sabah saatlerinde test için havalanan balonlar rengarenk bir görüntü oluşturdu. Hava şartlarına bağlı olarak Ekşisu’da uçuşlar devam edecek” diye konuştu.

Vali Makas, ayrıca festivalin son gününde Ekşisu’da etkinliklerin devam edeceğini de ifade ederek; “Balon uçuşunun yanı sıra Uçurtma festivali, Colorfest etkinliklerimiz olacak, akşam da yine Cumhuriyet Meydanı’da düzenlenecek konserde Ünlü Sanatçı Murat Dalkılıç sevilen şarkıları ile vatandaşlarımızla buluşacak. Etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.