Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sivas Erzincan Hızlı Tren Hattında Çalışmalar Başladı

Karaman: “Ankara Erzincan arası 3 saate inecek.”

Karaman: “Ankara Erzincan arası

Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Ankara Sivas Hızlı Tren Hattından sonra Sivas Erzincan Hattında da çalışmalar başladı. Bir törenle faaliyete geçen Ankara Sivas Hızlı Tren hattında açılış günü bir açıklama yapan uzun yıllar Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü yapmış ve hızlı tren projelerinde ilk günden bu yana en büyük katkıyı sağlayan Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, bundan sonra faaliyete geçecek ilk hattın Sivas Erzincan hattı olacağını ifade etti.

Karaman, Sivas’da Erzincan istikametine doğru ilk çalışmaların bulunduğu noktada faaliyetleri  yerinde inceledi. Müteahhit firma yetkililerinden de çalışmalar hakkında bilgi alarak Erzincan hattının ilk kez somut bir şekilde başladığına dikkat çekti.

Karaman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu hat, İstanbul’u Ankara’yı Bakü’ye bağlayacak bir hat. Karadeniz’i, Marmara’yı, Avrupa’yı Hazar denizine bağlayacak bir hat. Hükümetimizin önümüzdeki 5 yıllık yatırım programında bu hat üzerinde önemli mesafeler kat edeceğiz. İlk adım olarak da yılların hayali gerçek olacak ve Sivas Erzincan hattı tamamlanacak. Bu hat tamamlandığında Erzincan Ankara arası 3 saate inmiş olacak. Biz yolları bölüp insanları kavuşturduk. Türkiye’nin değil Avrupa’nın, dünyanın en büyük tünellerini açtık.  Biz hava yolunu halkın yolu yaptık. Kolay ve rahat ulaşım demek ekonomik güçlenme demektir. Hızlı trenlerin de ülkemizde ilk uygulamalarını biz gerçekleştirdik ve Erzincan’ı  hızlı tren konforuna en kısa sürede kavuşturacağız. Başkaları laf yapar, biz iş yaparız.”